Priit Pihlap ei soovi venna laule esitada

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit ja Lauri Pihlap
Priit ja Lauri Pihlap Foto: PM/EMF

10 aastat tagasi 47 aasta vanuselt lahkunud Tarmo Pihlapi nooremal vennal Priidul on Tarmo muusikalooming ja mälestus vennast nii sügaval südames, et ta väldib kuulsaks lauldud lugude esitamist.


«Ma vabatahtlikult väga ei kipu venna laule laulma, ta laulis ise niivõrd hästi, et teda imiteerida ei ole mõtet,» ütles Priit Õhtulehele. «Üsna meelsasti esitan ma ainult lugu «Laev tõstis purjed üles» - see on venna üks varastest salvestustest Palderjaniga, ääretult ilus laul, mida annab teha nii ja naa.»

««Valgeid roose» olen ma inimeste palvel ikka laulnud, aga mitte meelsasti. Tihtilugu tuleb lõbusal peoõhtul, kus rahvas juba rokib, juurde napsitanud vend ja ütleb: «Kuule, Priit, pane Tartsi mälestuseks «Valgeid roose», tead.» Siis tahaks küll öelda: «Mõtle kah natuke, mis sa minu käest küsid, võib-olla ma üldse ei taha seda laulda, ja teiseks - kas on kohane hakata siin keset pidu ja möllu nõretama?»»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles