Burton: poliitiliselt korrektsed vanemad rikuvad laste filmikogemuse

Annika Erg
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tim Burton
Tim Burton Foto: AFP / Scanpix

Lavastaja Tim Burton materdas poliitiliselt korrektseid vanemaid, kes rikuvad laste õudusfilmikogemuse.

Tähtrežissöör muretseb, et tänapäeval ei lubata enam lastel vaadata filme, mis neid tõeliselt hirmutavad, kirjutas WENN.

«Ma ei mõista, miks vanemad selle vastu on. Nad võitlevad muinasjuttude vastu, mida on räägitud inimkonna algusest peale,» pahandas Burton. «Nad võitlevad «Pinocchio» vastu. Nad on unustanud, mida tähendab laps olla. Lastele meeldib, kui neid mõnikord hirmutatakse.»

«Enamik paremast lastekirjandusest on poliitiliselt ebakorrektne. Ma ei saa aru, miks nad sellega juba harjunud ei ole,» on filmimees hämmelduses.

«Dr Seussiga on midagi valesti. Tema tollases loomingus nähakse kommunistlikke mõjutusi. Mina seda ei näe, aga teatud inimesed näevad,» lisas mees. «Tõelised inimesed, tõeline elu, sinu naabrid - see on hirmutav.»

Burtoni sõnul raskendab poliitiline korrektsus tema tööd.

«Kui tegin «Beetlejuice'i» või «Batmanit», sain kaela palju s***a, et minu asjad olid liiga sünged... «Nightmare Before Christmas» puhul ütlesid stuudiobossid: «Peategelane ei saa olla ilma silmamunadeta. Mida inimesed arvavad tegelasest, kellel on ainult silmakoopad?»,» meenutas režissöör.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles