Kuidas elu õnnelikumaks muuta?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuidas elu õnnelikumaks muuta?
Kuidas elu õnnelikumaks muuta? Foto: SCANPIX

Psühholoogide sõnul on mitmeid viise, kuidas oma elu õnnelikumaks muuta.

Õnnelikkust ei saa vägisi tekitada, see on mentaalne seisund, kuhu tuleb jõuda, kirjutab Times.

«Vähem õnnelikke inimesi ohustab keskmisest varem suremine, nende suhted ei ole tihtipeale nii head, kui nad sooviksid ning nad ei ole tööl nii edukad,» selgitasid asjatundjad.

Teadlaste sõnul saab meeleolu muuta ja sellega õnnetunnet esile kutsuda.

«Need, kes on õnnelikud, külvavad seda ka teiste ümber. Ühiskondlik elu ja inimsuhted on seda paremad, mida rohkem on õnnelikke inimesi, » selgitasid psühholoogid.

Psühholoogid pakkusid välja asjad, mis võivad õnnetunnet kasvatada: kohtu sõpradega, keda sa ei ole kaua aega näinud, vaata mingit lõbusat filmi, tee nädalas vähemalt üks kord trenni, vähenda televiisori vaatamist, osta kogemusi, mitte asju – mine kontserdile, kinno, uutesse ja ebatavalistesse kohtadesse või söögikohta, otsi mingi uus harrastus või hobi, liitu mõne organisatsiooniga või õpi uus oskus, jaluta päikesepaistes, kuula meeleolu tõstvat muusikat, võta koer, ära loe, kuula ega vaata negatiivseid uudiseid.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles