Kui aega napib, pole samuti probleemi - võtke ette käik turule.
Reedel maksis Pärnu turul kilo kukeseeni 80 krooni ja mustikate eest küsiti 25 krooni liitrist.
Meeldivat kokkamist ja ilusat nädalavahetust.
Kreemine kukeseenesupp neljale
Kukeseeni ligikaudu 600 g
Sibulat ligikaudu 150 g
Rõõskkoort 800 ml, 30%lise võib asendada lahjema kohvikoorega
Toorjuustu, hästi sobib ürtidega crème bonjour toorjuust
Küüslauku vastavalt maitsele
Võid
Seenepuljongit
Soola, pipart
Tilli
Tükeldage sibul ja küüslauk ning praadige kergelt võis. Lisage seened (lõigake väiksemaks) ja kuumutage, kuni seened on pruunistunud. Vajadusel kallake pannile tekkinud seenevedelikku vähemaks. Valage seened üle koorega ja lisage juust. Kuumutage segades, kuni juust on sulanud ja supp keema hakanud. Lisage puljong, sool, pipar ja keetke vaiksel tulel 5-10 minutit. Lõpus hakkige supile sisse tilli ja serveerige kuldseks röstitud saiaga.
Mustikapirukad, 30 tk
Püreestage pool mustikatest koos suhkruga toormoosiks. Lõigake taignast 10 x 10 cm ruudud. Asetage taigna keskossa lusikatäis mustikaid ja peale lusikatäis moosi. Keerake kattega taignaplaat kokku, et moodustub kolmnurk, ja suruge kahvliga ääred korralikult kinni. Määrige pirukad lahtiklopitud munaga ja küpsetage ahjus 180 kraadi juures kuldpruuniks. Serveerige koos külma piimaga.