Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Retseptid: kasutage värskeid metsaande!

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
kukeseened
kukeseened Foto: Liis Treimann

Käes on nädalalõpp ja mis oleks meeldivam kui see koos pere või sõpradega veeta.

Üks kasulik ettevõtmine on käik metsa. Tänavu on loodus metsasaaduste poolest väga helde.

Käisin eelmisel nädalal metsas ja tõin koju rikkaliku saagi mustikaid ja korvitäie kukeseeni. Valmistasin külalistele kreemise kukeseenesupi ja mustikapirukaid.

Kui aega napib, pole samuti probleemi - võtke ette käik turule.

Reedel maksis Pärnu turul kilo kukeseeni 80 krooni ja mustikate eest küsiti 25 krooni liitrist.

Meeldivat kokkamist ja ilusat nädalavahetust.

Kreemine kukeseenesupp neljale

Kukeseeni ligikaudu 600 g
Sibulat ligikaudu 150 g
Rõõskkoort 800 ml, 30%lise võib asendada lahjema kohvikoorega
Toorjuustu, hästi sobib ürtidega crème bonjour toorjuust
Küüslauku vastavalt maitsele
Võid
Seenepuljongit
Soola, pipart
Tilli

Tükeldage sibul ja küüslauk ning praadige kergelt võis. Lisage seened (lõigake väiksemaks) ja kuumutage, kuni seened on pruunistunud. Vajadusel kallake pannile tekkinud seenevedelikku vähemaks. Valage seened üle koorega ja lisage juust. Kuumutage segades, kuni juust on sulanud ja supp keema hakanud. Lisage puljong, sool, pipar ja keetke vaiksel tulel 5-10 minutit. Lõpus hakkige supile sisse tilli ja serveerige kuldseks röstitud saiaga.

Mustikapirukad, 30 tk

Mustikaid 1 liiter


Lehttaignat 1 pakk


Suhkrut 2 dl


Muna 1 tk



Püreestage pool mustikatest koos suhkruga toormoosiks. Lõigake taignast 10 x 10 cm ruudud. Asetage taigna keskossa lusikatäis mustikaid ja peale lusikatäis moosi. Keerake kattega taignaplaat kokku, et moodustub kolmnurk, ja suruge kahvliga ääred korralikult kinni. Määrige pirukad lahtiklopitud munaga ja küpsetage ahjus 180 kraadi juures kuldpruuniks. Serveerige koos külma piimaga.

Märksõnad

Tagasi üles