Galerii ja intervjuu: «Naabrist parem» Annamaria ja Kaur

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Naabrist parem» maja 1, Annamaria ja Kaur
«Naabrist parem» maja 1, Annamaria ja Kaur Foto: elu24.ee

Laupäeval, 10. mail toimus saate «Naabrist parem» lahtiste uste päev. Lennujaama külje all Rootsikülas näitasid kõik neli osalejapaari oma vastvalminud ülemist korrust.




Esitasime kõikidele osalejatele mõned remondi-teemalised küsimused. Maja number 1 elanike Annamaria ja Kauri vastused on teie ees. Kindlasti vaata galeriist ka nende maja pilte.


Kas te võtate pere ja sõprade nõu ka kuulda maja sisustamisel?

Maja sisustamisel on igasugune nõu teretulnud, kuid seni oleme kõik ikka teinud nii nagu meie oma tulevast kodu ette kujutame. Kõik need ideed, mida oleme rakendanud on ikka meie endi peas sündinud.


Kõige keerulisem ja aeganõudvam ruum?
Nagu aeg on näidanud, siis kõige keerulisemaks ja aeganõudvamaks ruumiks osutus meil vannituba ja seda just ehitusliku poole pealt.

Sisustamise poole pealt on vast elutuba kõige keerulisem, sest see on ka kõige suurem ruum ning kuna tegemist on ka avatud planeeringuga, siis tuleb kindlasti jälgida, et köök elutoaga kokku sobiks.


Lemmik ruum?
Tegelikult meile meeldib kogu meie elamine, aga seni valmisolevatest tubadest on lemmikuks magamistuba ja vannituba, kuna need on väga erilise disainiga ja samas hästi hubased ja mugavad.


Lemmikvärv ja -materjal?
Ühte konkreetset lemmikvärvi ei olegi. Sisustuses aga meeldivad kontrastid nagu näiteks punane ja must ning roheline värv on ka sisustuses hästi mõnus, lisab majja värskust ja elulisust.

Materjaliks võiks olla puit, kuna sellest saab praktiliselt kõike teha.


Millega olete puusse pannud oma tegemistes?

Puusse pannud oleme vast sellega, et me ei osanud arvata kuivõrd ajakulukas ja raske see ettevõtmine töö kõrvalt tegelikult on.

Väga raske on aega jaotada töö ja ehituse vahel, kui mõlemad on tegelikult meie jaoks ju võrdselt tähtsad, sest ilma tööl käimiseta pole ju ka võimalik päris oma elamist soetada.


Miks enamus armastab tapeeti, kuigi see pole tänapäeval enam eriti moes?

Tapeediga annab väga lihtsalt muuta elamist efektseks ning lisada värvitud seintele natuke vürtsi ja hubasust. Tervet tuba me kindlasti tapeedi alla ei paneks, meile meeldib rohkem kasutada ühte seina efektina.


Millise toa valmimist ootate kõige rohkem?
Algselt ootasime kindlasti magamistoa valmimist, aga kuna see on nüüd seljataga, siis ootame oma alumise korruse sauna eesruumi valmimist kuna sinna on meil valitud väga erilised plaadid ja see tuleb kindlasti eriti kihvt.

Samuti on ka elutuba ja köök väga tähtsad. Köök just seepärast, et ei jõua ära oodata, millal saaks juba küpsetama ja vaaritama hakata.


Kas ise oleksite taolise maja hankinud? St on see teie unelmatekodu?
See Rootsiküla asukoht on meil juba ammu silmapiiril olnud ja kui nüüd on veel antud võimalus seal sisustada maja oma maitse järgi, siis on see kahtlemata meie unelmate kodu.


Kuidas suhtute sellesse, et naabrid ja möödakäijad vaatavad akendest-ustest sisse, kõik tunnevad huvi ja majad on nii lähestikku?
Kui on toredad naabrid, siis pole ju probleemi neile hommikusöögi kõrvalt aknast lehvitada :). Mõnes mõttes ongi selline vähe turvalisem tunne, ei kujutaks end ette päris üksi keset põldu elamas.

Väga hea on ju ka see, et ühest aknast paistab meil ju tegelikult mets.


Milline naaber on teie kõige suurem konkurent?
Ma usun, et siin saates on kõik kõigi konkurendid, aga me ei suhtu kellessegi nagu konkurenti, pigem nagu toredatesse inimestesse, kes kõik pürgivad oma unistuse täitumise poole nagu meiegi.

Usume, et kõigil on oma eelised, aga seda, mis saab määravaks finaalsaates, ei oska küll ette aimata.


Kas oled avastanud oma kaaslases selliseid iseloomujooni, millest varem polnud aimugi?

Me oleme nii piisavalt kaua juba koos olnud, et midagi väga üllatavat vast enam avastada pole, kuna oleme teineteisega koos olles saanud alati jääda ausaks ja iseendaks.


Kas võtaksid koos oma kaaslasega ka tulevikus remondi ette või kasutaksite ainult professionaalide abi?

Muidugi võtaks, see on meil koos tehes lihtsalt nii hästi ja lõbusalt sujunud, et teeks seda iga kell uuesti!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles