Viis suurimat nudistide üritust

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
NWorld Naked Bike Ride osavõtjad
NWorld Naked Bike Ride osavõtjad Foto: AFP / Scanpix

Internetilehekülg TripAdvisor järjestas maailma viis suuremat nudistide üritust.

Maailmas korraldatakse juba 32. korda Nude Recreation Week`i ja selle raames toimuvad mitmed üritused, kirjutab stuff.co.nz.

Juunis ja juulis toimub World Naked Bike Ride, mida korraldatakse alates 2004. aastast. Sellest osavõtjad on varasematel aastatel protesteerinud autode liigse kasutamise vastu ja soovitavad jalgrattaid eelistada. Tänavused teemad on fossiilsed kütused ja rõivaste ületootmine. Jalgratastega sõitvad alasti protestijad on  oma kehadele lasknud hüüdlauseid maalida.

Juulis toimuva World Record Skinny Dip ürituse eesmärgiks on Guinnessi rekordi püstitamine.  Põhja-Ameerikas peaks üheaegselt basseinidesse minema kümneid tuhandeid inimesi. Guinnessi rekordite raamat oli sunnitud Ameerika nudistide assotsiatsiooni eestvedamisel uue rekordikategooria sisse võtma – kõige rohkem alasti inimesi korraga basseinis.

Austraalias Maslini rannal on jaanuaris Nude Beach Olympics (nudistide rannaolümpia). See leiab aset Lõuna-Austraalias Maslini rannal ja sellega tähistatakse selle ranna kuulutamist ametlikuks nudistide rannaks.

Hispaanias Pamplonas härjajooksude vastu protestijad  teevad oma jooksu, milles ollakse alasti. Seda korraldab loomade kaitsega tegelev organisatsioon PETA. Jooksjatel on peas plastmassist sarved ja nad kannavad punaseid kaelarätte, kuid mitte midagi muud. Alasti jooksjad läbivad sama maa, mis on ette nähtud ka härgadele ja nende eest ära jooksjatele.

USAs Nevadas augustis-septembris toimub nudistide üritus Black Rock Desert. Selle käigus rajatakse mitmeid puidust kujusid, millest kõige kuulsam on Burning Man. Kaheksa päeva kestva festivali viimasel päeval süüdatakse see põlema. Sellel üritusel osalejad on enamasti alasti. Seda festivali on peetud alates 1986. aastast, alates 1995. aastast on igal aastal üks üritust läbiv teema. Selle aasta teema on «Evolution: A Tangled Bank».

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles