Anne Veesaar pakub väikesele seltskonnale eksklusiivseid õhtuid

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne Veesaar ja Erik Ruus palmse mõisas.
Anne Veesaar ja Erik Ruus palmse mõisas. Foto: Virumaa Teataja

Anne Veesaare tunnistab, et kui keegi suvelavastuste ja -tuuride karmis konkurentsis tema ja Erik Ruusi etendusele «Armas luiskaja» juba pileti ostis, väärib ta maksimaalset elamust.


«Arvan, et publik peab oma raha eest saama maksimaalse õhtu,» arvas näitlejanna Palmse mõisas etenduva lavastuse kohta. «See on kujunenud väikese seltskonna eksklusiivürituseks, saalis istub palju tuttavaid ärimehi. Näiteks Juhan Kolk oma abikaasaga tuli lausa Tartust kohale.»

Suhteliselt soolase piletihinnaga etendus müüb Anne Veesaare sõnul edukalt: «Publikut tuli rohkem, kui me planeerisime, seepärast lisasime veel kaks etendust. Mänguruumi ja õhku peab kah jääma, aga ikkagi toppis korralduslik pool rahvast rohkem saali, kui olime plaaninud.»

«Armsa luiskaja» eriliseks võluks peab Anne Veesaar nõtket keelkasutust: «Siin on ilusad pikad kiillaused, meie suhtleme ju tänapäeval SMSide ja MSNidega. Ma näen, kuidas publik naudib keele ja lausete ilu. Kes tahab ise oma tundeid niimoodi väljendada, aga ei oska neid sõnadesse panna, saab šnitti võtta!»

Anne Veesaare ja Erik Ruusi partnerlus suvelavastuses «Armas luiskaja» meenutab kummalisel kombel näidendi tegelaste Bernard Shaw ja Beatrice Stella Tanner Campbelli 100 aasta tagust armulugu.

Palmse mõisas etenduv suvelavastus põhineb kuulsa kirjaniku ning särava näitlejanna kirjavahetusel. Kui nende armulugu algas, olid mõlemad hõivatud. Nii ka Anne ja Erik.

«Mängisime Rakvere teatris koos 23 aastat tagasi ja siis ei kohtunud üle 20 aasta,» jutustas Anne Veesaar. «Selle ajaga muutuvad inimesed ju väga palju, nii meiegi. Tookord oligi meil liiga vara kokku saada, siis me olime veel äkilisemad, nüüd on elu natuke mõlemat lihvinud.»

«Oleme Erikuga mõlemad hästi kanged ja vahel ei räägi mitu päeva omavahel muud kui sedasama autoriteksti.» lahkas näitlejanna partnerlust elus ja laval. «Kui kell lööb kaheksa ja etendus algab, siis kõik meie omavahelised kaklused ja kraaklused enam ei loe, oleme ikkagi profid.»

Küsimuse peale, kas vana arm siis tõesti ei roosteta, hakkas Anne naerma: «Sellest väljendis ei saa ma üldse aru. Ometi on olemas Hammerite (roostetõrjevahend - toim), millega saab roostet tõrjuda.»

«Vana arm muutub, mitte ei roosteta. Või kui roostetabki, siis võtab mingisuguse teise kuju. Pigem on ta nagu antiikne pronkskuju, mis aja jooksul õilsa paatina peale võtab, mitte läikima löödud roostevaba teras,» arvas näitlejanna.

Ligi 300-kroonise piletihinnaga etendust saab Palmse mõisas näha veel 2., 3., 5., 6. ja 9. augustil kell 20.00.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles