Narva-Jõesuu päevadel peetakse maha esimene puhkpillilahing

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narva-Jõesuu rand.
Narva-Jõesuu rand. Foto: Aleksei Ivanov

5. kuni 11. augustini tähistab Ida-Virumaa suvepealinn Narva-Jõesuu oma täisealiseks saamist. Linna päevade 16. aastapäeva pidustusi korraldab Narva-Jõesuu Linnavalitsus koostöös Tartu Ülikooli Viljandi Kultuuriakadeemia spetsialistidega.


Traditsiooniliselt pidutsetakse mitu päeva. Programm sisaldab eredaid sündmusi igale vanusele ja maitsele.

Sel aastal saab pidu alguse 5. augustil, mil avatakse Valges saalis (Kesk tn 3) Viktor Strelkovi näitus „Meie linna inimesed".

Samuti kutsub Viktor Strelkov 6.-10. augustil elanikke ja puhkajaid tasuta ekskursioonidele mööda Narva-Jõesuud.

6. augustil on Valges saalis muusikalis-poeetiline õhtu „ Narva lahe laulikud". Ljudmilla Tokereva ettekandes kõlavad Narva-Jõesuus puhanud poeetide I. Severjanini, K. Balmonti, K. Slutševski jt loomingule seatud laulud.

7. augustil toimub rannas traditsiooniline „Meremiili jooks". Start antakse 18:00 vetelpäästetorni juures. Registreerimine 17:00 kuni 17:45.

Reede õhtul, 7. augustil, toimub autoriõhtu, millel teevad kaasa helilooja, 106 vene mängufilmi muusika autor („Gardemariinid - edasi", „Õnne järele", „Olge mulle meheks" jt), professor, Peterburi Riikliku Kultuuri- ja Kunstiülikooli muusikalise estraaditeaduskonna dekaan, Riikliku preemia laureaat, Venemaa teeneline kunstitegelane Viktor Lebedev ja loomingu autor, mida esitavad pea kõik vene estraadi humoristid, sh Gennadi Hazanov, Klara Novikova, Jefim Šifrin, tuntud kirjanik-humorist - Semjon Altov.

Pidustuste peapäev 8. augustil algab värvika karnevalirongkäiguga. Karnevali temaatika on sel aastal määratud kuurordi tunnuslausega - „Narva-Jõesuu -linn, kus on alati päike".

Seoses sellega on karnevali värvideks valitud kollane ja sinine, sümboliseerimaks päikest ja merd - linn-kuurordi ainuke ja lõpmatu rikkus.

Karnevalirongkäik stardib piirivalve puhkpilliorkestri saatel ja eestvedamisel Narva-Jõesuu keskkooli juurest mööda peatänavat ja lõpeb Heledas pargis, kus kuni keskööni kestab non-stop kontsert Ida-Virumaa kultuurikollektiivide esitamisel ja mitte ainult.

Õhtu rosinaks saab tuleshow Heleda pargi tiigikaldal.

Kogu päeva kestel toimub kontserdiplatsi vahetus läheduses laat, kus on võimalik soetada suveniire, õhupalle, eksklusiivset riietust, aksessuaare, mööblit jne.

Laadaplatsi kõrval paikneb lasteplats - batuut, sky-jump , noorelaskmine jms. Nagu on näidanud eelmine aasta on laadaplatsil ja atraktsioonid kutsunud esile elavat huvi peokülaliste seas.

Peoprogramm lõpeb keskööl värvika tulevärgiga mererannal.

Pühapäev, 9. august, on pühendatud pereväärtustele.

Lapsed ja nende vanemad saavad osa võtta spordiüritustest rannal, külastada teater „Ilmarine" etendust vabas õhus.

Päeval on aga Heledas pargis Eesti esimene „Puhkpillilahing". Kuna taoline üritus toimub esmakordselt, siis ootame suurt külastajate arvu arvestades fakti, et puhkpillimuusika on olnud kuurordielu lahutamatu osa Narva-Jõesuus juba sadakond aastat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles