Putin näris paraadi ajal närimiskummi?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin koos Dmitri Medvedevi ja sõjaveteranidega
Vladimir Putin koos Dmitri Medvedevi ja sõjaveteranidega Foto: AP / Scanpix

Väidetavalt näris Venemaa endine president ja uus peaminister Vladimir Putin täna Moskvas Punasel väljakul toimunud paraadi ajal avalikult närimiskummi.

Vene meedia jälgis tähelepanelikult nii Putinit kui ka uut presidenti Dmitri Medvedevit, kirjutab newsru.com.

Putini mälumine jõudis teleekraanile siis, kui VIP-tribüüni eest sõitsid läbi Venemaa tuumajõudude tähtsaimaid osi, mandritevahelisi ballistilisi rakette RT-2UTTH Topol-M vedavad sõidukid.

«Topolid. Medevedev naeratas neid nähes, Putin mälus aga tuimalt närimiskummi,» kommenteeris Vene meedia.

Putini väidetav närimiskummi närimine tekitas kriitikat selle tõttu, et kuulus mees on ise varem kritiseerinud vene sportlasi, kes telekaamerate ees avalikult mälusid.

2004. aastal helistas Putin isiklikult Venemaa olümpiakomitee juhile Leonid Tjagatševile ja käskis tal Euroopa jalgpallimeistrivõistlustel osalenud vene jalgpalluritele edasi  anda sõnumi, et need Vene rahvushümni mängimise ajal mitte ei näriks närimiskummi, vaid laulaksid kaasa.

Tjagatšev edastas Putini nõudmise Venemaa jalgpalliliidu juhile Vjatšeslav Koloskovile ja viimane andis selle mängijatele edasi.

«Sõnasin jalgpalluritele, et hümni tuleb austada. Ülejäänud riikide mängijad laulavad oma riigi hümni kaasa ja neil tekib meeleolu, mis näitab, et nad on võidu pärast kõigeks valmis. Kuid meie meeskond? Nad mäluvad närimiskummi ja irvitavad,» sõnas Koloskov 2004. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles