Jalgpalli EM sundis Šveitsi kartuleid ostma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cervelat` vorst
Cervelat` vorst Foto: Wikipedia.org

Šveits oli sunnitud järgmisel kuul toimuvate Euroopa jalgpallimeistrivõistluste tõttu kartuleid sisse ostma, kuna kardetakse, et jalgpallifännid võivad tekitada kartulite puuduse.

Šveitsi põllumajandusministeeriumi esindaja sõnas, et valitsus lubas välismaalt sisse osta 5000 tonni kartuleid, kirjutab Reuters.

Selline otsus langetati pärast seda, kui Šveitsi kartulitööstuse organisatsioon Swisspatat hoiatas, et kartulivarud ei pruugi katta jalgpalli EMi toitlustamise vajadusi.

Swisspatati esindaja kinnitusel kulub EMi ajal umbes 5000 tonni kartulit, millest 3000 tonni läheb friikartulitele ja ülejäänud 2000 tonni kasutatakse muul viisil valmistatuna.

Šveitsile on muret teinud ka kuulsa cervelat` vorsti koguse vähenemine. Selle vorsti tootmisega on probleeme tekkinud, kuna Euroopa Liit keelas Brasiilia seebude soolte sissevedamise. Neid sooli aga kasutatakse cervelat`i valmistamiseks. Šveitsi lehmade sooli ei peeta nii kvaliteetseks.

Šveitsi majandusminister Doris Leuthard kinnitas parlamendi ees esinedes, et cervelat` vorsti peaks jätkuma kogu Euro 2008 turniiri ajaks.

Euroopa meistrivõistlused jalgpallis toimuvad 7. – 29. juunini Šveitsis ja Austrias.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles