Varganäod tegid moekunstniku paljaks

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liina Viira töö Tallinn Fashion Weekil. Tähelepanu: see ei kuulu varastatud kollektsiooni!
Liina Viira töö Tallinn Fashion Weekil. Tähelepanu: see ei kuulu varastatud kollektsiooni! Foto: PM/EMF

Moekunstnik Liina Viira langes kümme päeva tagasi alatu varguse ohvriks: tundmatud isikud murdsid sisse tema autosse ja viisid ära 200 000-kroonise unikaalse rõivakollektsiooni.


Harju mäe tasulisse parklasse pargitud autosse murti sisse öösel vastu laupäeva, 18. juulit. «Jätsin kõik oma kudumid ööseks autosse,» rääkis Harju tänava moe- ja disainiturul osalenud kunstnik. «Maksin selle eest tohutult palju ja arvasin, et seal ikka mingi valve on.»

«Selgus, et seal pole valvekaameratki. Mina arvasin, et tasuline ja valvega parkla on sama asi. Ma tõesti ei osanud ette kujutada, et selline asi juhtub,» jutustas Viira.

«Varastati minu esimene müügikollektsioon, mille ma valmistasin laulupeoks,» ütles moelooja. «See oli alles teine kord, kui ma seda kollektsiooni esitlesin. Müüa sain vaid ühe päeva, sest vastu laupäeva tehti auto tühjaks.»

«Selgus, et praegusel ajal varastatakse autodest hästi palju. Põhiliselt on need narkomaanid, kes tahavad varastatu kähku odavalt maha müüa. Viivad Balti jaama turule ja müüvad mu kampsunid 10 krooni tükk ära,» kurvastas Viira.

Kunstnik loodab, et kui varastatud riideid Eestis müüa proovitakse, tunneb keegi need ära: «Need on unikaalsed asjad, igaühte vaid üks eksemplar. Ma ei taha, et keegi end halvasti tunneb, kui ta on teadmatusest mõne varastatud asja ostnud, aga ikkagi soovin oma loomingut tagasi.»

Loomulikult tekitasid vargad kahju ka autole, aga selle üle Viira eriti ei kurvasta: «Seda saab parandada, aga minu riided olid mulle väga olulised.»

Politsei pidas Viira andmetel neli inimest 24 tunniks kinni ja kuulas nad üle, kuid ei saanud midagi teada ja vabastas nad taas. «Tänaseks on möödunud kümme päeva ja ma olen pidevalt neile helistanud, aga kuulen vastuseks vaid: «Oodake, oodake...»,» kurtis Viira.

Viira hindab kahju ligi 200 000 kroonile, seal hulgas rõivaste valmistamine, materjalid, loominguline panus ning müügist loodetud tulu.

Vaata Liina Viira töid siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles