Tuhanded tsiklimehed kogunevad Jõgevale

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Jõgevatreff 2007".
"Jõgevatreff 2007". Foto: Raigi Pajula

Neljapäeval, 30. juulil algab Jõgeva lähedal Kuremaal üks Baltimaade suuremaid motokokkutulekuid “Jõgevatreff”, 18. korda toimuv kokkutulek kestab pühapäevani ja sellele on oodata paari tuhandet motomatkajat kümmekonnast riigist.


Motolaagris esinevad kolmel õhtul bändid: neljapäeval noortebänd Mai Skizo ning reedel ja laupäeval kokkutulekuliste vanad tuttavad Ultima Thule ja The Pickups. Korraldatakse võistlusi ja mänge. Päeval teevad motomatkajad väljasõite ümbruskonna vaatamisväärsetesse paikadesse.



Laupäeval kell 11.45 hakkavad motomatkajad Kuremaa teeristist kolonnis Jõgeva poole sõitma ja jõuavad veerand tunni pärast kesklinna. Kui tsiklid on pargitud ja tervituskõned peetud, läheb kesklinnas lahti võrrivõidusõit, mille korraldamisel on Jõgeva MC koostööpartneriks Abja tehnikaring.



Noorte- ja täiskasvanute klassi võistlejad, sealhulgas mõni naissoost osaleja, hakkavad võidu sõitma nõukogudeaegsetel 48kuubikulistel mopeedidel, millest osa on standard- ja osa forsseeritud mootoriga ning osa külgkorviga.



“Võrrivõistlust ei korralda me selleks, et Jõgeva kesklinnas kiirusrekordeid püstitada, vaid selleks, et teha kummardus neile poegadele ja isadele, kes ajast aega kodus garaažinurgas võrre putitanud on,” ütles “Jõgevatrefi” käivitaja ja motoklubi Jõgeva MC kauaaegse eestvedaja Igor Ellisson.



“Enamiku “Jõgevatrefile” tulijate tee motomaailma ongi alanud isa seltsis vana võrri kallal nokitsemisest, mitte tuttuue võimsa Honda või Kawasaki kojutoomisest,” lausus Ellisson. ““Jõgevatrefile” tulevatele pool ilma tsikli seljas läbi sõitnud habetunud maanteehuntidele pakub võrrivõistlus kindlasti mõnusaid nostalgiahetki.”



Kui Kuremaa motolaagrisse on oodatud vaid kokkutulekulised ja korraldajate aktsepteeritud külalised, on laupäeval Jõgeva kesklinnas toimuvale üritusele palutud kõik huvilised. Treening-, demonstratsioon- ja eelsõite võib vaatama tulla juba alates kella üheksast hommikul. Võistlusmasinaid saab uudistada SEBi kontori ette sisse seatavas tehnilises boksis.



Võistluste ajal loosib ajakiri Motomaania oma tellijate vahel välja uhiuue Kawasaki ER-6f mootorratta.



Motokokkutuleku korraldajad motoklubist Jõgeva MC paluvad vabandust kõigilt, kel selle nädala teisel poolel Kuremaalt läbi on vaja sõita: neljapäeva keskpäevast pühapäeva keskpäevani on Kuremaa alevikku läbiv tee motolaagri tõttu suletud ja liiklus kõrvalteedele ümber suunatud.



Laupäeval on motoparaadi tõttu liikluspiirangud Jõgeva kesklinnas. 7-17 on suletud Suur ja Aia tänav Ristiku tänavast Kesk tänavani, samuti Sauna tänav Aia tänavast kuni Rohu tänavani ning Jõgeva majandusühistu kaubahalli ja Keskuse poe esised tänavalõigud.



“Loodan, et kohalikud liiklejad on päevil, kui Jõgevamaa teedel on liikvel palju kaugelt tulnud mootorrattureid, piisavalt tähelepanelikud ning et laupäeval tervitab Kuremaalt Jõgevale suunduvat motokolonni niisama arvukas publik kui tavaliselt,” ütles Igor Ellisson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles