Kellest saab Felipe Massa asendaja?

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marc Gene
Marc Gene Foto: Wikipedia.org

Ferrari vormel- 1 meeskond kaalub, kellest saab Ungari GP kvalifikatsioonsõidus raskelt vigastada saanud piloodi Felipe Massa asendaja.

Vormelimaalimaga seotud isikute arvates võivad kandidaadid olla järgmised, kirjutab mtv3.fi.

Marc Gene - ta on Ferrari testsõitjana kõige lihtsam ja loogilisem valik. Gene on hispaanlane ja selle tõttu järgmise võistluse seisukohast tähtis, kuna see toimub Hispaanias Valencias.

Oma rolli võib siin hakata mängima asjaolu, et samuti Hispaania päritolu Fernando Alonso ei saa Renault` võistluskeelu tõttu Valencias sõita.

Ka on Genel laialdane sõidukogemus, sest võitis selle aasta Le Mansi 24 tunni sõidu. Gene viimane võistlus vormel-1 oli 2004. aastal.

Välja on pakutud ka legendaarset Michael Schumacherit, sest läbi aegade ühe parima piloodi tagasitulek oleks suursündmus. Praegu töötab Ferrari meeskonnas nõustajana.

Ees on veel võistlused Schumacheri lemmikradadel Belgia Spas ja Jaapanis Suzukas. Ka hooaja viimane võistlus Abu Dhabis võib sakslasele huvi pakkuda.

Asjatundjate arvates võib see olla 40-aastase sakslase viimane võimalus uuesti Ferrari F-1 masina rooli istuda. Schumacheri kontol on seitse maailmameistri tiitlit ja 91  osavõistluse võitu, mille tõttu ei ole tal enam midagi saavutada.

Ka sai sakslane selle aasta veebruaris mootorrattaõnnetuses vigastada ning ei ole teada, kas ta on sellest täiesti toibunud.  Schumacher sõitis oma viimase F-1 võistluse 2006. aastal. Viimati katsetas ta Ferrari masinat 2008. aasta aprillis.

Kolmanda kandidaadina on läbi käinud 1997. aasta maailmameister Jacques Villeneuve. Mees vallandati BMW Sauberi meeskonnast 2006. aastal hooaja keskel.

Jacques Villeneuve`i tagasipöördumine oleks mõnes mõttes lausa reklaamtrikk, kuna ta isa Gilles Villeneuve sai legendaarseks just Ferrari autoga sõites. Gilles Villeneuve hukkus Belgias Zolderis 1982. aastal.

Jacques Villeneuve on varem maininud, et soovib kunagi sõita Ferrari masinaga. Kui talle selline pakkumine tehakse, ei kõhkleks ta hetkegi.

Ta on katsetanud väga erinevaid sarju: Nascar`i, GT-autosid ja Speedcar`i.

Neljas  kandidaat on erinevate allikate andmetel Fernando Alonso, kellest järgmisel hooajal väidetavalt saabki Ferrari piloot. Kui see peab paika, siis praegu saaks ta  võimaluse valmistuda juba uueks hooajaks.  

Alonso minek keset hooaega oleks Renault meeskonnale suur tagasilöök. Ka kaotab see meeskond teise piloodi Nelson Piquet`, kelle tulemustega ei olda rahul.

Alonso aga ei pruugi Renault` maha jätta, kuna selle meeskonnaga sai temast kahel korral – 2005 ja 2006 – maailmameister.

Alonso ei saa võistluskeelu tõttu Valencias sõita, kuid samas annaks see  talle võimaluse Renault`st lahkuda ilma, et ta peaks maksma lepingu rikkumise eest trahvi.

Kandidaadina on läbi käinud ka Ayrton Senna õepoeg Bruno Senna, kes ei ole mitte kunagi Ferrari roolis olnud.  Otsib võimalust saada vormelipiloodiks. Möödunud hooajal oli GP2-sarjas teine. F-1 autoga sõitmise kogemust on vaid möödunud aasta novembrist kahe päeva jagu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles