Treieri lahkumise puhul TV3-s pisaraid ei valatud

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Märt Treier
Märt Treier Foto: Scanpix/ Presshouse

Märt Treier teatas täna hommikul oma TV3 kolleegidele oma lahkumisest uudistetoimetuse juhataja kohalt.


Milliste tunnetega kolleegid uudise vastu võtsid?

«Ma oletan, et väike aimdus võis neil olla. Suurt rõõmupuhangut ma ei märganud. Aga nutma ka keegi ei hakanud.»

Miks lahkusite TV3-st?
«Siin on mu vastus olnud ainult üks, millesse ma ise ka täielikult usun. Selle aasta oktoobris oleks mul täpselt 10 aastat TV3-s täis saanud. See on ikka väga pikk aeg ja kui ma oleksin natuke vanem inimene, võtaksin seda ehk natuke väiksema mõjurina. Praegu ma tunnen, et see aeg venis natuke liiga pikaks ja nüüd on vaja ringi ka vaadata.»

Kuivõrd mõjutasid otsust rahalised tegurid, kommertskanalite reklaamirahad kuivavad ju kriisi ajal kokku?
«Raha pärast see töökohavahetus ei toimunud, aga lepingud on loomulikult konfidentsiaalsed.»

Mida arvate tendentsist, et uudised kipuvad järjest meelelahutuslikumaks?
«Naljakal kombel ei olene see suund mitte tegijatest, vaid ikka tarbijatest. Eriti mõjutab see mõistagi neid kanaleid, kelle elu ja käekäik sõltub otseselt reklaamiandjast. Mida tugevam reklaamirahast mõjutamatu Rahvusringhääling meil on, seda parem ühiskonna vaimutervisele.»

Kommertskanali ja rahvusringhäälingu uudiste suurimaks erinevuseks peab Treier eeskätt uudiste valikut.

Tele ja raadio erinevusi iseloomustab aastaid mõlemat tööd teinud ajakirjanik järgmiselt: «Televisiooni väljendusvahendite spekter on otse erakordne. Erakordsed võimalused väärivad mõistagi avastamist. Raadiotöö võlu on otse vastupidine. Nii vähe, kui on väljendusvõimalusi, tuleb need seda oskuslikumalt tööle panna.»

Treier tunnistab, et kahe ametiposti vahele jäävast kolmest nädalast saab puhata vaid õige vähe: «Suurema osa ajast kulutan enda ettevalmistamisele.»

Alates 7. septembrist asub Märt Treier juhtima rahvusringhäälingu raadiouudiste toimetust. Telekanalis TV3 töötas Märt Treier kokku 10 aastat, neist kolm viimast uudistetoimetuse juhatajana.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles