Päevatoimetaja:
Katrin Lust
(+372) 56681734

Märt Treierist saab ERR raadiouudiste juht

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Hanneli Rudi
Copy
Märt Treier.
Märt Treier. Foto: Mihkel Maripuu

Senine TV3 uudistetoimetuse juhataja Märt Treier asub sügisest juhtima rahvusringhäälingu raadiouudiste toimetust.

Treieri esimene tööpäev rahvusringhäälingus on 7. septembril, teatas rahvusringhääling. ERR-i juhatuse liige Tiina Kaalep ütleb, et praegusel majanduslikult keerulisel ajal on just uudiste arendamine väga tähtis ja kokku tuleb hoida teistest valdkondadest.

Kaalepi sõnul on Treier uudistejuhi ametis tipptegija ja tema tööle on selged ootused. «Tahame senisest enam oma raadioprogrammides panustada originaaluudistele ja tõsta hommikuste uudiste prioriteetsust. Äärmiselt oluline on ka koostöö tele- ja portaali uudistetoimetustega,» selgitab Kaalep.

Tema sõnul on rahvusringhäälingu raadiouudised parimad eestikeelsed uudised maailmas, aga ringhääling soovib enamat. «Ma pean silmas kiirust, värsket lähenemist, uute teemade otsimist, ühesõnaga ajakirjandusliku kvaliteedi tõusu,» selgitas ta.

Märt Treier alustas 1995. aastal Klassikaraadio toimetajana ja viimastel aastatel on olnud Vikerraadio hommikuprogrammi üks saatejuhte.

«Seetõttu tean vähem või rohkem kõiki raadioinimesi ja hindan kõrgelt ka uudistetegijaid. Nii professionaalsete inimestega koos töötamine on suur väljakutse,» ütleb Treier.

Telekanalis TV3 töötas Märt Treier kokku 10 aastat, neist kolm viimast uudistetoimetuse juhatajana.

Raadiouudiste toimetuse senisele juhile Vallo Kelmsaarele on tehtud ettepanek jätkata rahvusringhäälingus uudiste vastutava toimetajana.

Tagasi üles