Firma viib turiste kohtuma narkogängidega

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rio de Janeiro favela Rocinha
Rio de Janeiro favela Rocinha Foto: AFP / Scanpix

Brasiilias Rio de Janeiros tegutsev turismifirma viib turiste tutvuma kohalike kuulsate slummide ja narkogängidega.

Rio de Janeiro turismiametkonna juht Rubem Medina ütles, et turismifirmalt Private Tours kaalutakse selle tõttu litsentsi ära võtmist, kirjutab abc.net.au.

Kinnitamata andmetel maksab neljatunnine tuur Rio de Janeiro suurimasse ja kuulsaimasse Rochina slummi 55 dollarit (550 krooni) inimese kohta ja selle käigus tutvuvad turistid ka niinimetatud «bocas de fumo» paikadega, kus narkodiilerid Rio elanikele narkootikume müüvad.

Narkodiilerid räägivad turistidele oma elust ja vangistustest ning lubavad endaga koos ülesvõtteid teha. Ainsaks nõudmiseks on, et nende nägu ei jääks fotole näha.

 «Sellised ekskursioonid mõjuvad Rio mainele halvasti. Meie linnas on palju huvitavamaid asju vaadata, kui käik slummi,» leidis kohaliku turismiametkonna juht.

Private Tours esindaja Pedro Novaks sõnas, et nende firma pole ainus, kes sellise sisuga ekskursioone teeb.

Tema andmetel on mitmed teised firmad juba mitu aastat pakkunud turistidele külaskäike Rio de Janeiro rohkem kui 600 slummi.

Novaki arvates pakuvad nad välismaalastele tavapärasest erinevat turismikogemust.

Slumme ehk favelasid kontrollivad relvastatud narkojõugud, kes samal ajal üksteise vastu võideldes püüavad kohalikul narkoturul ülemvõimu saavutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles