Tõsielusarjad peibutavad osalema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Krista Lensin
Krista Lensin Foto: Kalev Lilleorg / Naisteleht

Sügisel algav telehooaeg toob ekraanile tõsielusarjad, kus võib kaotada kehakaalu, leida rikka välismaa mehe, vabaneda piinavast kartusest või avastada endas ebatavalised võimed.

TV 3 sügisel algavas tõsielusarjas, mida juhib Krista Lensin, hakkavad inimesed võidu kilosid kaotama. Tegemist on maailmakuulsa formaadiga «The big­gest loser», mis kannab eestikeelset nime «Kaalust alla».

Saate tegevprodutsendi Marko Levo sõnul soovis osaleda ligi viissada inimest.
«Need on tavalised inimesed, kellel on istuv elustiil ja kelle kehakaal on tõusnud üle normaalse piiri,» tutvustas ta saatesse valituid. «Seda, mida me neile võimaldame, on iseseisvalt väga raske saavutada.»

Saates jälgivad võistlejaid toitumisspetsialistid ja isiklikud treenerid ning Levo sõnul loodavad nad ka avalikkuse huvile. «Kui sa oled avalikkusele tuntud, siis sa lihtsalt ei tohi jälle paksuks minna,» tõdes ta. «Seda on näidanud ka saate teiste maade kogemus.»

Saade hakkab eetris olema kord nädalas ja kaksteist võitlejat jagatakse kahte rühma. «Võistkonnakaaslaste eesmärk on üksteist kannustada ja jälgida, et keegi näiteks šokolaadiga ei patustaks,» selgitas Levo.

Kehvemad langevad välja


Nii nagu tõsielusarjas tavaks, peavad kehvemad võistlejad ükshaaval välja langema. «Lõpuks selgub võitja ja tema saab ka rahaliselt päris korralikult motiveeritud,» jättis Levo võidusumma saladuseks.

Palju kõmu tekitanud tõsielusari «Unistuste printsess» läheb eetrisse alles järgmise aasta kevadel, kuid väljareklaamitud nägusa Belgia poissmehe Dimi peale jooksis tormi üle paarisaja neiu. TV 3 avalike suhete juhi Annely Adermanni sõnul otsitakse praegu saatele juhti.

Septembris eetrisse minevasse «Naistevahetusse» pürgis ligikaudu sada perekonda, kellest saatesse pääseb kümme. Juhti «Naistevahetusel» ei ole, perekondi tutvustab taustahääl. Sari oli TV 3 eetris ka 2004. aasta sügisel, ent tänavust hooaega eristab eelmisest see, et igale sarjas osalevale perele kingitakse elujärje parandamiseks
15 000 krooni.

Selgeltnägijate tuleproov


Kanal 2 toob sügisel taas ekraanile populaarsust kogunud  nõidadesaate «Selgeltnägijate tuleproov», kuhu soovis pääseda ligikaudu kuuskümmend inimest.

Teiste hulgas käisid oma võimeid proovile panemas ka J.M.K.E. kitarrist ja laulja Villu Tamme ning tema bändikaaslane Reimo Va. Sel hooajal jõuavad ekraanile ka televaatajate probleemid, mida selgeltnägijad lahendama hakkavad. Saadet juhib Urmas E. Liiv.

Täiesti uus saade Kanal 2s on inimestest, kel on mõni painav hirm. Kuigi saatega algust teinud Ken Saan sõitis Kenyasse hoopis Eesti filmiklassikat ümber filmima, jõuab saade ikkagi Kanal 2 ekraanile. Kanali avalike suhete juhi Heili Klandorfi sõnul on inimeste huvi foobiasaate vastu suur.

Saates ravivad ja juhendavad inimesi oma ala kogenud spetsialistid Psühhiaatria ja Psühhoteraapia Keskusest Sensus.

«Foobiate saate osalejate valik on täie hooga käima läinud. Kui just nüüd hetkel mõni inimene tunneb, et ta kindlasti tahaks saates osaleda ja oma foobiale lahendust leida, siis ainuke võimalus on helistada tänase päeva jooksul numbrile 53928349, sest vaid nii saab end veel kirja panna,» märkis Klandorf.
-------------------------------------------------------

Saadetes otsitakse ka superstaari, kadunud inimesi ja töökohta

Tõsielulistest saadetest jõuab TV 3 ekraanile veel «Eesti otsib superstaari», millel on uus žürii ja saatejuhid. Saate eelvoorud on alles ees – alates 19. augustist neljas Eesti linnas. Sel korral võivad superstaariks ihkajad olla vanuses 16–35 aastat.

ETV jätkab «Tööotsijaga» terve sügishooaja. «Neid, kes saate abil töö leiavad, samuti neid, kes saavad kasuliku kogemuse, kuidas end uues paigas kandideerimisel hästi tutvustada, on palju,» ütles kanali avalike suhete juht Anneli Tõevere-Kaur. Saade saab sügisest uue saatejuhi, Toomas Luhatsi. Praeguseks on saatest töö leidnud näiteks soomukijuht, asendustalunik, puhkpilliorkestri dirigent ja ARKi eksamineerija.

Samuti alustab ETVs Vahur Kersna juhitud tõsieluline saade «Sind otsides». Saate toimetaja Iiris Saluri sõnul on nendega ühendust võtnud peaaegu kakssada inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles