Katoliku kirik mõistis nudistide festivali hukka

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katoliku kirik mõistis nudistide festivali hukka
Katoliku kirik mõistis nudistide festivali hukka Foto: AFP / Scanpix

Rooma katoliku kirik mõistis hukka Sitsiilias toimuva nudistide festivali.

Kirikupoolne hukkamõist saabus pärast seda, kui kohalikud võimud andsid Capo Bianco rannas loa sellise festivali korraldamiseks, kirjutab stuff.co.nz.

«Rand kuulub riigile, mitte kohalikule omavalitsusele. Kui riik lubab inimestel seal riided seljast võtta, siis ei saa kirik sinna midagi parata. Minu andmetel pole võimulolijad selleks luba andnud,» sõnas katoliku kiriku esindaja, preester Giuseppe Miliziano.

Itaalia seaduste kohaselt on rannas  alasti päevitamine keelatud. Kuid nudistide organisatsioonid on oma harrastuse tarbeks ostnud või rentinud mereäärseid rannaalasid, kus neil on õigus eeva- või aadamaülikonnas olla.

Capo Bianco nudistide festival toimub 23. – 25. maini ja selle korraldajaks on Itaalia ja Sitsiilia nudistide organisatsioonid.

Sitsiilia nudiste ühendava organisatsiooni esindaja Marcello Festeggiante sõnas, et festival peaks kohale meelitama suure hulga nudiste.

«Meie festival on avatud kõigile, kes soovivad nudismiga lähemat tutvust teha,» selgitas esindaja.

Esimeseks nudistiks Capo Biancos peetakse saksa poeeti Johann Wolfgang von Goethet, kes 1787. aastal seda paika külastas ning hiljem oma päevikus kirjeldas, kuidas ta seal end alasti võttis, ujumas käis ning päevitas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles