Sõiduautode asemel varastatakse kraanasid ja kallureid

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kraanad ehitusplatsil
Kraanad ehitusplatsil Foto: AP / Scanpix

Venemaal on vargad hakanud luksusautode asemel varastama hoopis ehitusega seotut, nagu kraanad, kallurid ja tsemendisegajad.

Ametlike andmete kohaselt on viimase kolme kuuga ehitusplatsidelt ära viidud 40 Kamaz veoautot ning 13 kraanat, tsemendisegajat ja veel mitmeid teisi ehitusega seotud masinaid, kirjutab Reuters.

«Hiljuti viidi päise päeva ajal Moskvas ära tänavasillutamise masin,» sõnas Moskva varastatud autodega tegeleva miilitsaüksuse juht Igor Agapkin.

Agapkini sõnul on ehitusel kasutatavate masinate varastamise põhjuseks Venemaa suuremates linnades tekkinud ehitusbuum ja tihtipeale napib vajalikke masinaid.

Pikaajaliste ehitusprojektide jaoks on liisimine liiga kallis. Miilits leiab varastatud kraanasid, kallureid ja tsemendisegajaid aga väga harva üles.

«Näiteks kraanaauto varastamine on küllaltki riskantne, raske ja töömahukas ettevõtmine. Vargad peavad seda tegema valvurite nägemata, masina välimust muutma, uue registreerimismärgi hankima,» lausus Agapkin.

Tema sõnul tegelevad selliste masinate vargusega professionaalid, kellel on autode vargusega pikaajalised kogemused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles