Folgikontsertide vahepeal sai teha heategusid

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õnnepanga telk folgil.
Õnnepanga telk folgil. Foto: Erakogu

Kontsertide vaheajal oli folkijatel võimalik kaasinimestele heategusid teha: kohal oli kodanikualgatus Õnnepank.


«Pakkumiste ja vajaduste stend oli päeva jooksul kirev: vajati näiteks küüti, tassi kohvi, tantsupartnerit, juriidilist nõustamist, maitsvat kooki, tasuta lõunat, fotograafia algõpetust, lapsehoidmist, tõlketeenuseid ja paljut muudki,» sõnas Õnnepanga eestvedaja Birgit Tolmann.

«Pakkumiste poolel olid eelkõige inimese enda oskusi puudutavate kuulutused alates juriidikast ning lõpetades kokkamisega. Folgile iseloomulikult pakuti palju muusikaga seonduvat, näiteks oldi valmis häälestama pille, vahetama kitarrikeeli, tasuta üritustel oma bändiga esinema, laulma ja õpetama muusikaga seonduvat.»

Õnnepank on «Teeme ärast» välja kasvanud projekt, mille eesmärk on abivajajad ja abipakkujad omavahel lihtsate igapäevaste heategude tegemiseks kokku viia. Samuti üritatakse ühiskonnas laiemalt tõstatada väärtushinnangute ja õnnelik olemise teemat. Õnnepanga veebikeskkond heategude vahetamiseks avatakse augusti lõpul.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles