Ameeriklane õpetas kuldkalale jalg- ja korvpalli

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldkala
Kuldkala Foto: SCANPIX

USAs Californias Los Angeleses elav mees õpetas oma lemmikule, kaheaastasele kuldkalale jalg- ja korvpalli ning limbotantsu.

Lisaks suudab Cometi nime kandev kala erinevate takistuste ümber slaalomit meenutavalt ujuda ning üliväikest ragbipalli tõugata, kirjutab Daily Mail.

 

41-aastase Dean Pomerlau sõnul kasutas ta kala õpetamiseks niinimetatud positiivse jõustamise treeningmeetodeid, mida kasutatakse eelkõige delfiinide õpetamiseks.

 

«Sain tõendusmaterjali, et kuldkalad on intelligentsemad, kui nende kohta arvatakse,» lausus Pomerlau.

Ta jätkas, et korralike abivahendite ja õigel ajal premeerimisega sai kala trikid üsna ruttu selgeks.

«Positiivse jõustamise treeningmeetod näeb ette, et iga edukalt lõpetatud ülesande eest tuleb premeerida. Nii ma ka tegin ja andsin kalale midagi head süüa,» selgitas omanik.

Pomerlau kinnitusel kasutatakse sellist treeningmeetodit delfiinide ja teiste mereloomade peale, kes esinevad näiteks akvaariumides.

Kuldkala omanik sõlmis lepingu firmaga R2 Solutions, kellega koostöös töötas ta välja kalade treenimiseks mõeldud abivahendid. Paketiga käib kaasa ka harjutustega DVD.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles