Pooletunnine passiivne suitsetamine võib südamehaigusi tekitada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsetaja.
Suitsetaja. Foto: SCANPIX

USA California ülikooli teadlaste sõnul mõjub juba pooletunnine passiivne suitsetamine tervisele halvasti ning võib südame- ja veresoonkonna haigusi põhjustada.

Teadlaste kinnitusel on mittesuitsetajal ohtlik viibida suitsetajate seltskonnas isegi väga lühikest aega, kirjutab metro.co.uk.

«Mittesuitsetajate viibimine pidevalt suitsuses keskkonnas tekitab pöördumatuid kahjustusi ning kasvatab südamehaigustesse haigestumise tõenäosust 33 protsenti,» sõnas uuringu juht Yerem Yeghiazarians.

Yeghiazariansi sõnul kinnitas uuring, et kahjustuse tekkimiseks piisab juba väga lühikesest ajast.

«See oli üllatav, et juba pooletunnine viibimine suitsetajate seltskonnas või suitsuses ruumis tekitab pöördumatuid kahjustusi,» selgitas teadlane.

Uurija kinnitusel ööpäevas pool tundi suitsu sees viibimine tõstab vererõhku ja tekitab südame rütmihäireid ning mõjutab ka rakkude tööd.

«Avalikes kohtades suitsetamise keelamine aitab vähendada veresoonkonna ja südamehaigustesse haigestumist,» nentis Yeghiazarians.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles