Tõstamaal tuleb muuseumipäev

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõstamaa mõis.
Tõstamaa mõis. Foto: Henn Soodla

Tõstamaa mõisas on 31. juulil muuseumipäev, mis algab kell 16 Omar Volmeri joonistuste näituse avamisega, joonistused on tehtud filmile “Jõulud Vigalas”.


Ülevaate Omar Volmeri töödest ja tegemistest annab Marvi Volmer.

Järgneb valla ajalooteemaline mälu- ja osavusmäng “Tunne oma kodukohta”, kuhu on oodatud kuueliikmelised võistkonnad proovima oma teadmisi Tõstamaa valla kohta.

Kell 18.45 asutakse joonistama suurt valla sugupuud, kus igaühel on võimalus tulla ja joonistada üles oma sugupuu või perekond ning leida, kes kellega suguluses on. Kell 21 algaval “Jutuõhtul mõisas“ jutustavad lugusid siit ja sealt Tõstamaa Tutid.

Tõstamaa mõisas avatud muuseumis on eksponeeritud kohalikku piirkonda tutvustavad fotod, endisaegsed tööriistad ja muud majapidamises kasutusel olnud esemed. Samuti on külastajatel võimalus vaadata vanu raamatuid, tunnistusi, päevikuid, mis aitavad anda ülevaadet siinsest koolielust möödunud sajandil.

Mõis on avatud ka 30. juulil 10-18.40 seoses unustatud mõisate külastusmänguga, giidiekskursioonid toimuvad igal täistunnil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles