Margus Vaher leidis oma laulu

Andres Pulver
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Margus Vaher laulab Väike-Maarjas laupäeval, 25. juulil.
Margus Vaher laulab Väike-Maarjas laupäeval, 25. juulil. Foto: Liis Treimann

Laupäeva, 25. juuli õhtul astub Väike-Maarja kirikus kavaga "Oma laulu leidsin ma üles ..." publiku ette noor laulja Margus Vaher.


Esimest korda saab soolokontserdil kuulata sügava ja andeka laulja emakeelset omaloomingut, äratundmisrõõmu pakuvad kuulajale läbi aegade armastatud laulud eesti muusika kullafondist.

Margus Vaher on lauljate konkursi "Kaks takti ette" viimase hooaja võitja. Mõõduvõtmisele järgnenud 2008. aasta oli artisti jaoks sisutihe - üle saja kontserdi ja esimese plaadi salvestamine.

Aasta lõpus kummardusena Urmas Alenderi loomingule ilmunud "Minu Eestimaa" pälvis kuulajatelt sooja vastuvõtu ning albumi esimene tiraaž lausa haihtus kaupluselettidelt.

Kontserttuuril "Oma laulu leidsin ma üles ..." on Margus Vaher rõhu asetanud omaloomingule. Sealt kumab läbi armastus luule vastu - esitamisele tulevate laulude sõnad on pärit nii Ernst Enno, Artur Alliksaare kui ka Doris Kareva sulest.

Margus Vaheriga koos musitseerib kitarril Martin Matt, õdusust lisab Robert Sikk saksofonil ning naiseliku vokaaliga täiendab solisti baritoni Kreet Stubender.

Saaremaal Kuressaares sündinud ja kasvanud, on Margus Vaher omajagu aastaid veetnud ka ülikoolilinnas Tartus.

Gümnaasiumile järgnenud teoloogiaõpingud usuteaduskonnas olid loomulik jätk tõsisemale huvile erinevate kultuuride, keelte ja filosoofiate vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles