Pärnu rand on täna ainus rahvarohke plaaž

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu rand.
Pärnu rand. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Üle Eesti rannavalvet pakkuva G4S mõõtmistulemuste järgi on Pärnu plaaž täna Eestis ainus rand, kuhu on kogunenud arvestatavam hulk inimesi rannamõnusid nautima.

Kella 15 seisuga luges G4S Pärnu rannavalve rannas kokku 7000 päevitajat. Rannas lehvib ujumist lubav roheline lipp.

Vaatama sellele, et täna on ilmaennustajate teatel selle nädala ainus rannapäev, loetleti kell 15 Verevi järve ääres 350 suvitajat ja Viljandi järve ääres 300 rannalist. Tallinnas Pirita rannas oli täna 200 päevitajat.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi teatel tiheneb reede hommikul Eestis pilvisus ja läheneb sadu koos äikesega, intensiivsed äikesevihmad võivad Eestisse jõuda reede pärastlõunal või ööl vastu laupäeva.

Päevasooja enne äikest on mandril kuni 25 kraadi. Tsükloni põhjaservas puhub idakaarte tuul, õhtuks võib tuul edelasse pöörduda.

Laupäeval liigub tekkinud tsükloni kese tõenäoliselt üle Eesti põhja poole. Edelatuul tugevneb. Öised tugevad äikesevihmad asenduvad päeval vähem intensiivsete hoovihmadega. Päikesepaiste korral võib päevasooja olla üle 20 kraadi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles