Peeter Oja: inimesi tuleb ohjeldada

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Oja.
Peeter Oja. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Taas tõusis päevakorda kodus aetud kange alkoholi, täpsemalt puskari valmistamise ja müümise seadustamine. Eelmisel nädalal arutleti kanepi legaliseerimise üle. Mida arvavad meie staarid?


«Kunagi pube-eas proovisin puskarit, see oli küll väga kole,» meenutab Peeter Oja oma väheseid kogemusi kodutehtud napsudega.

«Samas on see kahe otsaga asi: terves maailmas tehakse grappasid ja muid kohalikke napse. Keegi peab ikkagi kontrollima. Kui asi kontrolli alt väljub, siis on jälle selline huumor, et iga Vova ajab kuskil Koplis või Lasnamäel endanimelist Vova-samakat ja ütleb, et see on tema rahvuslik eripära.»

«Aga setudel on handsa ju juba iidamast-aadamast. Seaduse järgi peaks politsei Setu Kuningriigi päevadel pakutava handsa kohe konfiskeerima. Tuleks seada mingid kriteeriumid, kes võib ja kes mitte. Igale matsile pole vaja napsuajamise litsentsi anda,» usub näitleja ja telemees tugevasse kontrolli.

Oja leiab, et milleks üldse igasuguseid asju legaliseerida: «Las ta olla nii nagu on. Kas see segab kedagi? Ma olen praegu poes, siin on alkoholimüük kella kümnest kümneni. Pole ju midagi koledat juhtunud, et ei saa kell üheksa napsi võtta? Häda ei midagi!»

«Üldse on need sellised pinnapealsed teemad, tegeleme sellega siis, kui baasasjad saavad paika,» ei näe Peeter Oja põhjust paanitseda. «Joomise ja narkootikumidega on niigi probleeme. Kui arstide juttu uskuda - ja miks mitte - võivad kanepil olla tõsised tagajärjed. Kui keegi kilkab, et ta on 10-20 aastat tõmmanud, pole see mingi näitaja. Ega kõik napsuvõtjad pole kah alkohoolikud.»

«Üldiselt on need ohtlikud asjad, inimesi tuleb ohjeldada. Pole põhjust igasuguseid asju vabaks lasta. Pigem peaks olema rangem,» usub Oja seaduste kaitsvasse jõudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles