Sakslane kihutas rulluiskudega Ameerika mägedel

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika mäed. Foto on illustratiivne.
Ameerika mäed. Foto on illustratiivne. Foto: THOMAS LOHNES/AFP
Saksa trikimees Dirk Auer ehitas endale spetsiaalsed rulluisud, millega kohalikus lõbustuspargis Ameerika mägedel kihutada.

Eelmise nädala lõpus saigi Auer hulljulge teoga hakkama, saavutades kuni 90-kilomeetrise tunnikiiruse, kirjutab Daily Telegraph.

Pöörane trikk sai teoks Stuttgartis Trips Drilli lõbustuspargis 860 meetri pikkustel Ameerika mägedel. Nende läbimiseks kulus Aueril veidi üle minuti.

Mees möönis, et tegu polnud sugugi ohutu ettevõtmisega, sest Ameerika mäed olid ehitatud puust ning võimalust, et mõni juhuslik nael või kruvi uisu alla jääb, ei saanud välistada.

«See oli väga ohtlik trikk, kuna arvestada tuli nii paljude teguritega,» tunnistas 36-aastane rulluisuäss. «Kui uiskude alla oleks jäänud mõni lahtine nael, oleksin võinud kukkuda ja siis oleksin peaaegu kindlasti surma saanud.»

«Õnneks läks kõik plaanikohaselt. See oli väga lõbus,» rõõmustas sakslane.

Triki ettevalmistamiseks kulus Aueril kaks kuud ning spetsiaalsete uiskude disainimine ja ehitamine võttis tal aega 110 tundi.

Galeriid pöörasest ettevõtmisest saab vaadata siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles