Nooruke Pärnu laulja pürib sakslaste käe all Eurovisioonile

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christa pürib sakslaste abiga Eurovisiooni lauluvõistlusele.
Christa pürib sakslaste abiga Eurovisiooni lauluvõistlusele. Foto: Erakogu

Saksamaa muusikaasjaarmastajaid koondav firma Euro-dot-music kutsus Pärnus elava noore laulja Krista Karu koos viie solistiga teistest Euroopa riikidest salvestama nelja uut lugu, millega üritatakse jõuda tuleval aastal Norrasse Eurovisiooni lauluvõistluse finaalkontserdile.

Eurovisiooni lauluvõistlusele lugude kirjutamisele keskendunud Euro-dot-musicut vedav Stefan Engel leidis 22aastase Pärnu neiu tema MySpace'i lehekülje kaudu.

"Stefan võttis minuga ühendust juba aprillis, aga ta kaalus siiani kolme Eesti laulja vahel, kellest valis lõpuks minu. Lennukipiletid on igatahes juba broneeritud," rääkis Krista Karu, esinejanimega Christa. "Talle meeldis kõige rohkem, et mu lauljahääl on veel välja kujunemata ja seda annab soovi järgi kohendada."

Esitavad ühislaulu

Euro-dot-musicu kodulehe teatel toimub järgmisel nädalavahetusel, 1. ja 2. augustil Lääne-Saksamaal Nordrhein-Westfaleni liidumaal asuvas linnas Castrop-Rauxelis "ESC Workshop", kuhu on kutsutud kuus noort lauljat Euroopa eri riikidest. Peale Christa sõidavad kohale kaks saksa noort, üks neiu Leedust ja üks Maltalt ning üks Venemaa noormees.

Stefan Engel plaanib salvestada noortega nädalavahetusel neli laulu, millest vähemalt ühte, Engeli sõnadele ja helilooja Marcus Seileri muusikale kirjutatud "One World, One Dream" esitab kuuik koos.

Kõigi nelja salvestatud lauluga üritatakse pääseda eri riikide Eurovisiooni lauluvõistluse rahvuslikesse eelvoorudesse.

"Tean, et teised noored viljelevad minuga sarnast pop-disko stiili," rääkis Christa. "Anname koos Castrop-Rauxelis kaks kontserti, kus igaüks esitab kolm laulu oma repertuaarist, ja lõpetame kontserdi ühislauluga."

Eestis kogus Christa tuntust peamiselt mullu koos Ergoga esitatud duetiga "Ainus, mida tean", mis oli mõnda aega raadio Elmar soovisaate nõutuim lugu.

2003. aastast muusikaga tegelevat neiut näeb peamiselt esinemas Pärnu kuursaalis karaokedel, kuid ta annab aeg-ajalt soolokontserte ja on esinenud koos Ergoga.

Eurovisiooni paadunud fänn

Internetisaitide järgi on Stefan Engeli näol tegu peaasjalikult Eurovisiooni lauluvõistluse tulihingelise fänniga, kelle unistus on tuua Saksamaale lauluvõistluse võit.

"Ma ei oska mängida ühtegi instrumenti ja mul pole lauluhäält, kuid kirjutan laulusõnu ja otsin heliloojaid, kellega koos oma unistus teoks teha," kirjutas Engel 2007. aastal Eurovisiooni lauluvõistluse fänne koondaval internetilehel Esctoday.com.

Euro-dot-musicu lehe andmeil on Engel üritanud osaleda alates 2007. aastast Iirimaa, Šveitsi, Poola, Norra, Belgia, San Marino ja Leedu eelvoorudes, kuid siiani pole ta erilist edu saavutanud.

Esctoday.com andmeil võitis Engel aga 2007. aastal Eurovisiooni kodus valmistatud laulude võistluse looga "Warrior of Love", mille muusika kirjutasid tundmatud sakslased Tato Gomze ja Randi Knobloch.

Sel aastal on Engel võtnud Eurovisiooni lauluvõistlusele jõudmise ilmselt tõsiselt käsile.

Engeliga koostööd tegev Marcus Seiler on samuti tundmatu helilooja, kes tegeleb Castrop-Rauxelis stuudio pidamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles