Folgifestival jõuab kõigini tele, raadio ja interneti kaudu

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lüüli Kiige kujundatud logo «Kirev kikas» ja kõik muu pärimusmuusika peoga seotu jõuab internetti.
Lüüli Kiige kujundatud logo «Kirev kikas» ja kõik muu pärimusmuusika peoga seotu jõuab internetti. Foto: Elmo Riig / Sakala

XVII Viljandi pärimusmuusika festivali otseülekanded jõuavad huvilisteni nii televisiooni, raadio kui interneti kaudu. Nii saavad festivalimelust osa ka need, kes mingil põhjusel ise folgirütmidesse sukelduda ei saa.


Kontsertide heli ja pilti kantakse internetilehel www.folk.ee üle juba 11. aastat. Näha saab 23 kontserti kolmelt lavalt: Kaevumäelt, pärimusmuusika aida suurest saalist ja kultrahoovist. Teistega kattuvatest kontsertidest näidatakse salvestusi.

«Internetiülekande nägemine ei nõua arvutilt erilisi lisaprogramme,» selgitas videotiimi pealik Margo Paju. «Kui arvuti YouTube'i pilti näitab, on folk.ee ülekanded samuti nähtavad.»

Festivali saavad näha ka Elioni digi-TV kliendid, sest seal on 23.-26. juulini avatud spetsiaalne Viljandi pärimusmuusika festivali kanal. Erikanal asub digi-TV alajaotuses «Televisioon» telekanalite loetelu alguses. Tulenevalt tehnoloogia eripäradest ei näe festivali erikanalit Elioni kaabel-digi-TV kliendid.

Kohapeal valmiva originaalprogrammiga rikastab festivali ka Eesti Rahvusringhääling. Viljandi festivalile keskenduvad reedel ja laupäeval Vikerraadio, Raadio 4 ja R2.

Reedel kella 10-12 ja 14-16 saab venekeelse Raadio 4 eetris kuulda ülevaadet festivali avapäevast ning intervjuusid esinejatega. Seejärel, kella 12-14 ja 16-18 võtavad järje üle Vikerraadio saatejuhid Arp Müller ja Lauri Varik, kes jalutavad vabalaval, toovad kuulajateni ehedat muusikat ning puhuvad juttu uute esinejatega.

Pärast Vikerraadio lahkumist haarab ohjad kindlalt enda kätte R2. Reedel kella 18-20 ning laupäeval kella 13-19 saab kuulda festivalimelu, jutte telgitagustest ning muusikat lava pealt. Kohal on R2 raskekahurvägi koosseisus Aimar Ventsel, Heidy Purga, Koit Raudsepp, Erik Morna ja Kaarel Kose.

XVII Viljandi pärimusmuusika festival kestab 23.-26. juulini. Festivali põhiprogrammis on 73 kontserti, millele lisandub kolm maakonnakontserti ja 50 esinemist rohelisel laval. Viimane asub tänavu taas oma vanal kohal Raekoja pargis. Reedel ja laupäeval kella 16-23 tegutseb veel teinegi vabalava kesklinnas Arkaadia aias.

Festivalil astub üles 16 välismaist ja 30 Eesti kollektiivi, kokku üle 250 muusiku. Endiselt on programmis kontsertide kõrval tähtsal kohal õpitoad, regilaulupesa, pillilaat, ööülikool, käsitööhoov, pillilaat, muinasjututoad ja koostöös PÖFF-iga valminud filmiprogramm.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles