Maksa siirdamisest ilma jäänud 22-aastane alkohoolik suri

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Briti arstid keeldusid teisme-east alates pidevalt alkoholi tarbinud mehele uut maksa siirdamast ja mees suri.

22-aastaselt surnud Gary Reinbachist sai alkohoolik juba 13-aastaselt, kirjutab news.com.au.

Maksatsirroosi põdenud Reinbachi tervis halvenes selle aasta mais ja ta paigutati Londonis haiglasse. Arstid aga keeldusid talle uut maksa siirdamast, arvates, et ta ei suuda pärast operatsiooni üle poole aasta kaine olla.

Mehe ema Madeleine Reinbachi sõnul olid ta pojal väga tugevad valud ning ta kartis, enne kui ta maksa töös hoidvad masinad välja lülitati.

«Kui Garyle öeldi, et ta maks on täiesti läbi ning kui kaua tal elada on, ma lihtsalt hoidsin teda süles ja me mõlemad nutsime,» meenutas ema.

Ema sõnul tahtis ta poeg elada ning tegi kõik, mida arstid soovitasid.

«Kui nad soovitasid tal suitsetamise maha jätta, siis ta seda tegi. Kui nad andsid käsu voodis olla, siis ta tegi seda samuti,» sõnas Madeleine Reinbach.

Ema jätkas, et ta poeg ei saanud arstidele tõendada, kui väga ta uut maksa tahtis.

Ema kinnitusel sai ta poja alkoholism alguse siidriga. Pärast kooli lõpetamist jõi ta juba kaheksa õlut ja pudeli viina päevas. Neile lisandusid pudel viskit ja mitu siidrit.

Gary Reinbach on Suurbritannias üks nooremaid inimesi, kes liigse alkoholitarbimise tõttu on maksatsirroosi surnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles