Eriefektid ja veel kord eriefektid!

, filmihuviline
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Transformers: Langenute kättemaks".
"Transformers: Langenute kättemaks". Foto: promo
"Transformers: Langenute kättemaks"

Osades Shia LeBeouf, Megan Fox, Josh Duhamel, Tyrese Gibson.


Lavastanud Michael Bay.


2 tundi ja 29 minutit.


Hinnang: vaadatav.

Kinos Mai 23. juulini kell 19.15.

1984. aastal tõi maailma suurim mänguasjade tootja Hasbro turule kujumuutvad lelud nimega Transformerid, mis saavutasid õige pea üsna suure populaarsuse. Järgnesid mitmed multifilmid ja videomängud, kuid esimene animeeritud hüpe kinolinale kukkus kolinal läbi.

Paarkümmend aastat hiljem, kui Disney oli väga edukalt ära tõestanud, et ühe täiesti tavalise lõbustuspargi atraktsiooni põhjal on võimalik teha selline kassamagnet nagu "Kariibi mere piraadid", kerkisid esile jutud ka "Transformerite" kinoversioonist. 2007. aastal jõudis see meeletu rahasaju saatel lõpuks ka suurele ekraanile ning kohe hakati rääkima järjest.

"Transformerid: Langenute kättemaks" on seega sarja teine osa. Endiselt on kesksel kohal noore Sam Witwicky (Shia LeBeouf) ja tema pruudi Mikaela (Megan Fox) seiklused, mis viivad vaataja suurest Ameerikast kaugele Egiptusesse, kuhu on peidetud pahade tulnukrobotite viimsepäevamasin. Heade ülesanne on loomulikult selle käivitamine ära hoida ja sellega hakkavad nad palehigis ka kohe tegelema.

Ilmselgelt on tegu suure suvefilmiga, mis eeldab igasuguse kriitikameele ja mõtlemisvõime puudumist. Sellepärast on sisu sama lame nagu keskaegne ettekujutus maast ja tegelased sama keerulised nagu kriipsujukud, kuid eriefektid tõeliselt suurejoonelised ning märul peadpööritav.

Mühisevad ja vihisevad robotid, kõmisevad plahvatused ja kõrvulukustav kaosekaja teevad pildi nii kirjuks, et kõik ülejäänud probleemid lähevad vägisi meelest. Alles peale kinosaalist väljumist tulevad need jälle meelde ning tühi tunne ei lase enam lahti.

Tegelikult on suhteliselt mõtetu viriseda selle üle, mis oli filmis valesti ja mis mitte, sest see ei vii kuhugi. Triviaalsed pisiasjad nagu usutav sisu ja keerulised karakterid kaotavad oma kaalu tõsiasja ees, et linateos põhineb ikkagi mänguasjadel ning on eelkõige mõeldud teatud ajahetkel ja teatud kohas inimeste meelt lahutama.

Sellega ülesandega saab "Transformerid: Langenute kättemaks" ka suurepäraselt hakkama.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles