Priit Aimla: eestlased rõõmustasid, et Kuu peal käisid just ameeriklased

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Aimla.
Priit Aimla. Foto: .

Täna möödus 40 aastat hetkest, mil esimese inimese jalg puudutas Maa loodusliku kaaslase tolmus pinda. Eesti armastatud avaliku elu tegelased jagavad oma mälestusi sellest päevast.


«Sain uudisest teada Soome televisiooni kaudu, tundus uskumatu, aga tõsi, sest jänkid ju teatavasti suudavad kõike. Sellist tunnet küll ei olnud, et tahaks ise olla seal Kuu peal,» meenutab sel ajal 28-aastane Priit Aimla.

«Oli võimas ja uskumatu. Ehkki kogu asi oli tehnika taga. Kuna ma õppisin sel ajal füüsikat, siis tundus see kõik võimalik. Mingit müstikat ei olnud, kõik tõetruud elemendid olid paigas, aga kadedust tekitas küll.»

«Eestlased rõõmustasid muidugi, et Kuu peal käisid just ameeriklased. Oli selline üleolekutunne, et me panime neile (venelastele - toim.) ära, nagu me oleks pundis jänkidega,» kirjeldas humorist Aimla 60ndate aastate lõpus valitsenud meeleolusid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles