Nädalavahetus tõi Pärnu ranna rahvast täis

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laupäeval kogunes Pärnu randa üle 20 000 inimese.
Laupäeval kogunes Pärnu randa üle 20 000 inimese. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Laupäeval ja pühapäeval väisasid Pärnu randa Eestisse jõudnud kuumalaines kümned tuhanded inimesed, selle nädala ilmprognoos aga rannas peesitamist ei soosi.

G4S rannavalve mõõtmistulemuste järgi veetis laupäeva Pärnu rannas 20 000 inimest ja pühapäeval oli peesitajaid 23 000.

Mõlemad arvud tähistavad tänavust Eesti rannakülastusrekordit.

Selle kõrval mõõtis G4S pühapäeval Pärnu rannas õhusoojaks 32 kraadi.

G4S pressiesindaja Andres Lemberi teatel möödus nädalavahetus Pärnu rannas rahvamurrule vaatamata rahulikult. Rannalised võtsid Eestisse saabunud kuumalainet mõistusega ja sellepärast Pärnus päevitajad suuremat abi ei vajanud.

„Rannavalvel oli üsna töine, aga rahulik nädalavahetus,
sest tõesti midagi märkimisväärset ei juhtunud," ütles Lember. „Meedikute abi vajas ligi 30 inimest, kellest ühelgi polnud probleeme kuumusega, vaid oli pind jalga saadud või mõni marrastus. Ükski juhtum ei vajanud kiirabi väljakutset."

Kaduma läks nädalavahetuse rahvamassis Pärnu rannas vaid kümmekond last, kes kõik leidsid rannavalve abiga lõpuks oma vanemad. Paarkümmend inimest sai märkuse rannas keelatud klaastaara kasutamise eest ja pühapäeval tuli rannavalvel mõnel korral keelata koeraga plaažile jalutama tulnud kodulooma omanikku.

„Laupäeval pidi rannavalve korrale kutsuma ujumisalasse sõitnud kaatrite omanikke," nentis Lember. „On kahju, kui inimene on ostnud kalli lõbustusvahendi, aga ei oska seda kasutades teistega arvestada. Vajadusel kutsub rannavalve politsei, kuid seekord õnneks asi nii kaugele ei läinud."

Pärnu rannavalve teatel on üldkord olnud tänavu rannas varasemate aastatega võrreldes väga hea.

„Rannavalve ütles, et inimesed käituvad tänavu palju rahulikumalt ja rannakultuur on kõvasti paranenud," märkis Lember. „Kui sellise rahvamassi sees, nagu oli nädalavahetusel, läheb rannas kaduma vaid kümme last, on see tõesti väga positiivne."

Selleks nädalaks ilmaennustajad rannamõnude nautijaile aga midagi head ei ennusta.

Eesti meteoroloogia ja hüdroloogia instituudi andmeil on alanud nädala esimesel poolel jahedavõitu ja hoovihmadega ilmad. Ööpäeva keskmine õhutemperatuur langeb 15 kraadi lähedale.

Niisama jahe on eelolev nädalavahetus. Tugevaid sadusid ja äikest võib tulla reedel ja ööl vastu laupäeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles