Marju Länik: Kuu peal käisid Gagarin, Titov ja Tereškova

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marju Länik
Marju Länik Foto: Sven Tupits/Fotogeen/TV3

Täna möödus 40 aastat hetkest, mil esimese inimese jalg puudutas Maa loodusliku kaaslase tolmust pinda. Eesti armastatud avaliku elu tegelased jagavad oma mälestusi sellest päevast.


Marju Länik: «Seda päeva ma ei mäleta. On meeles, kui käisid Gagarin, Titov või Tereškova, nende inimeste Kuul-käigud on mu meeles. Nad olid ju suured kangelased, keda oli ju häbiasi mitte tunda. Mäletan isegi seda, kuidas Belka ja Srtelka käisid.»

«See tundus täiesti ulmevallast, et nüüd ongi inimene Kuul. Kuidas nad seal kaaluta olekus ja vaakumis on, pakkus suurt huvi. Need pildi on mul mällu sööbinud,» jutustab lauljanna ja on väga üllatunud teada saades, et Nõukogude kosmonaudid ei olegi Kuu peal käinud.

«Ahsoo? Aga miks siis meile räägiti, et nad käisid seal? Tegelikult ju meile öeldi, et nad käisid Kuul,» naerab Marju, kes oli Apollo 11 missiooni ajal 12-aastane. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles