Halvim raamatul põhinev film on «Kuldne kompass»

Teelemari Loonet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaader filmist «The Golden Compass» («Kuldne kompass»)
Kaader filmist «The Golden Compass» («Kuldne kompass») Foto: outnow.ch
Ajakiri Entertainment Weekly valis halvimaks raamatul põhinevaks filmiks ka Eesti kinodes edukaks osutunud fantaasiaseikluse «Kuldne kompass».

Philip Pullmani raamatul «Northern Lights» põhinev film oli esimene raamatu sisuga mittehaakuva tegevusega filmide pingereas, mis koosnes 23 linateosest, kirjutab Digitalspy.

Teiseks jäi Ron Howardi filmiversioon Dan Browni raamatust «Da Vinci kood», kolmandale kohale platseerus Nick Hornby film «Fever Pitch», neljas oli Arthur Goldeni raamatul põhinev film «Geiša memuaarid» ning viiendaks jäi Ray Bradbury novellil põhinev «A Sound of Thunder».

Halvimate raamatul põhinevate filmide nimekirja sattusid ka «Bridget Jones 2: täitsa lõpp», 2001. aasta filmiversioon «Ahvide planeedist» ning Brian De Palma poolt 1990. aastal Tom Wolfe’i romaani «Bonfire of the Vanities» ainetel tehtud film.

Kinokülastajaid «Kuldse kompassi» vähene raamatule vastavus aga ei häirinud: 1,8 miljardi kroonise eelarvega filmi piletimüügitulu oli maailma kinodes 3,7 miljardit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles