Linnaorkestrit kuuleb kodulinnas

, Pärnu filharmoonia produtsent
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnaorkester jätkab oma suvist kontsertihooaega kodupulbliku ees.
Pärnu linnaorkester jätkab oma suvist kontsertihooaega kodupulbliku ees. Foto: Henn Soodla

Sisuliselt kohe pärast naasmist Eesti kultuuripäevadelt Peterburis (kontsert Peterhofis Petrodvoretsi valges saalis toimus 27. juunil) on Pärnu linnaorkester (PLO) jätkanud oma suvist kontserdihooaega kodupubliku ees Pärnu Raehoovis väiksemate koosseisudega.


9. juulil musitseeris PLO keelpillitrio, 16. juulil PLO Brass.



Pühapäeval, 19. juulil kell 20 annab “Raepromenaadi” sarjas kontserdi Pärnu linnaorkestri keelpillikoosseis dirigent Jüri Alperteni käe all. Solistina teeb kaasa Arvo Leibur (viiul), kes on ühtlasi orkestri kontsertmeister. Sumedasse suveõhtusse sobivad hästi Mozarti, Griegi, Elleri, Straussi ja Vivaldi lood keelpilliorkestrile.



1.-10. augustini Pärnu raekojas kestev 8. rahvusvaheline Arbo Valdma klaverikool SUVE-UNIversiteet on kujunenud omanäoliseks kultuurisündmuseks suvises Pärnus.



Nagu juba traditsiooniks saanud lõpeb see suurejoonelise kontserdiga pühapäeval, 9. augustil kell 20 Pärnu kontserdimajas. Seekordsel lõppkontserdil on avaldanud soovi esineda Iva Jovanovic ja Nikolic Alexandre Serbiast, Marta Naglic Norrast, meie pianistid Diana Liiv, Marian Heinmaa ja Katrin Allmann, pime pianist Zoran Skrinjar Sloveeniast ja vaid 12aastane andekas Viktor Jugovic Austriast, otse Euroopa muusikapealinnast Viinist. Kes neist Pärnu kontserdimajas koos Pärnu linnaorkestriga üles astuvad, selgub augusti algul.



Ettekandele tulevad osad Robert Schumanni klaverikontserdist a-moll, op. 54 ning Frédéric Chopini klaverikontsertidest nr 1 e-moll ja nr 2 f-moll, op. 21.



Neljapäeval, 13. augustil esineb linnaorkester Pärnu Raehoovis juba uue kavaga. Meeleolukat muusikat suveõhtuks pakub linnaorkestri põhikoosseis koos Pärnu tunnustatud lauluõpetaja Anne Uusna solistidega. Ilmataadiga tuleb häid suhteid hoida, sest vihmase ilma korral kontserti ei toimu.



Laupäev, 22. august viib orkestri Jõgevamaale, kus toimuvad Palamuse esmamainimise 775. aastapäeva pidustused, solistideks metsosopran Kadri Tegelmann ja pianist Triinu Kull-Boutahir.



Kõikide kontsertide toimumispaik on Pärnu Raehoov, vihmaste ilmade korral raekoja saal.



Raehoovis või raekojas toimuvatele linnaorkestri eri koosseisude kontsertidele on sissepääs prii.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles