Teadlased: naiste hääl kõlab ovulatsiooniperioodil kõige seksikamalt

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teadlased: naiste hääl kõlab kõige seksikamalt ovulatsiooniperioodil. Fotol näitlejannad Kirsten Dunst (vasakul), Rita Wilson (keskel) ja Kate Hudson
Teadlased: naiste hääl kõlab kõige seksikamalt ovulatsiooniperioodil. Fotol näitlejannad Kirsten Dunst (vasakul), Rita Wilson (keskel) ja Kate Hudson Foto: Reuters / Scanpix

USA teadlaste kinnitusel muutub naiste hääl ovulatsiooniperioodil tavapärasest seksikamaks.

Teadlased lindistasid oma uuringu tarbeks katsealuste naiste häält nende menstruaaltsükli erinevatel faasidel ning pärast anti lindistusi kuulata mõlema soo esindajatele, kirjutab BBC.

 

Kõige atraktiivsemaks ja seksikamaks peeti naiste häält, kellel oli ovulatsioon ja seega ka suurem võimalus rasestumiseks.

 

Uurijate arvates võis selle põhjuseks olla see, et seksihormoonid mõjutavad hääleaparaati ja häält.

Inimeste reproduktiivkäitumine erineb siiski teiste imetajate reproduktiivkäitumisest, sest väliselt pole näha, millal naine on oma kõige viljastumisvõimelisemas faasis.

«Mehed tunnetavad alateadlikult naiste erinevate seksihormoonide tõusu ja languse perioode, kuid samas endale tavaliselt teadvustamata, miks nad naist mõnel perioodil atraktiivsemaks peavad,» sõnasid uurijad.

Teadlased lisasid, et naiste ovulatsiooniperioodil tehtud lindistustelt kuuldud hääl oli kuulajate arvates kõige seksikam. Menstruaaltsükli teistel perioodidel tehtud lindistustelt kuuldud häält nii seksikateks ei peetud.

Uurijate sõnul ei mõjutanud ka see, kui naised võtsid tsükli jooksul seksihormoonide taset mõjutavaid rasestumisvastaseid tablette.

«Tuleb teha veel uurimusi, mis aitaks kindlaks teha hääle erinevust mõjutavaid bioloogilisi mehhanisme. Esialgsed uurimused näitasid, et seksihormoonid mõjutavad mingil viisil hääleaparaati, muutes häält,» laususid teadlased.

Nad jätkasid, et välja tuleb selgitada see, kuidas naised seda igapäevaelus kasutavad.

 

«Naistel on kogu menstruaaltsükli vältel hormoonidest tingitud meeleolukõikumisi ja pole välistatud, et inimesed mitte ei reageeri ovulatsioonist põhjustatud häälemuutuse, vaid lihtsalt rõõmsa hääle peale,» nentisid uurijad.

Ovulatsioon on munaraku vabanemine põisfolliikulist ja väljumine munasarjast. Ovulatsioon toimub keskmiselt iga 28. päeva tagant, harilikult menstruaaltsükli keskpaiku. Seemnerakud püsivad naise suguteedes viljastamisvõimelisena mitu päeva.  Rasestumine kõige tõenäolisem, kui vahekorras ollakse tsükli 9.-15. päeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles