Kes on «Laululahingu» teine finalist?

Kristel Peikel
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Laululahingu» saatejuht Tarmo Leinatamm
«Laululahingu» saatejuht Tarmo Leinatamm Foto: Postimees

Homme võtavad «Laululahingu» teises pool­finaa­lis mõõtu nuku- ja noorsooteatri segakoor, naiskoor Emajõe Laulikud ja Kadrina kirikukoor. Lauludest kõlavad Karavani «Seisvad seie­rid», Family «Sajab mehi» ja Ruja «Viimne mood».

Kadrina kirikukoorile tuli teisest eelvoorust edasipääsemine üllatusena. «Me tõepoolest ei uskunud, et edasi saame. Meie jaoks oli suur võit juba see, et üldse saatesse pääsesime!» räägib laulja Terje Tiimus. «Vaatamata hilisele tunnile oli vastuvõtt koju jõudes väga soe – juba Viitnal olid oma valla elanikud taskulampidega vastas, Kadrinasse jõudes ootas meid ees vallavolikogu esimehe Ain Suurkaevu öine tervitus. Õnnitlusi oleme saanud ka Soomest ja Saksamaalt.»

Homne poolfinaal on koori tööplaani segi löönud, kuid Tiimus kinnitab, et nad ootavad uut lahingut põnevusega. ««Laulu­lahing» on nagu võlusõna! Kui öelda, et saate jaoks on soengut vaja, saab näiteks juuksurile aja, kuigi muidu on kõik ajad täis,» lisab ta lõbusalt.

Naiskoor Emajõe Laulikud jättis ennast televaatajate mällu hoogsa ja energilise koorina, seda eriti laulu «Dr Noorman» esitamisel. Kuigi esimesest eelvoorust sõideti koju edasipääsupassita, otsustasid televaatajad just Tartu naistele uue võimaluse anda ja hääletasid nad saatesse tagasi. «Kui midagi ette võtame, siis anname endast parima. Olen kindel, et homme tuleb äge saade!» räägib laulja Leelo Muru.

Emajõe Laulikud on olnud viljakas ka otseses mõttes – koori viie tegutsemisaasta jooksul on lauljatel sündinud üle 20 lapse. «Trend jätkub! Õige pea on taas ühte uut ilmakodanikku oodata,» kinnitab Muru.

Nuku- ja noorsooteatri segakoori liikmeil on enne poolfinaali olnud palju töid-tegemisi ning kogu koori korraga kokku saada on olnud keeruline. «See on teatriinimeste puhul ikka nii, et raske ühist aega leida. Minu jaoks on see olukorra muidugi raskemaks teinud,» räägib koorijuht Kaire Vilgats. Homses poolfinaalis plaanib koor panna suuremat rõhku laulule. «Mingil kujul võtame nukud loomulikult ka sel korral kaasa. Vähemalt publikuks,» lubab ta.

Vilgats ei julge poolfinaali tulemust ennustada. «Meie koori üks eelis see, et oleme nooruslikud, teisalt pole meil n-ö klassikalise koorilaulu kõla. See võib osutuda nii tugevuseks kui nõrkuseks.» Vahvat ülesastumist lubab koor poolfinaalis igal juhul.

Enne poolfinaali käisid «Laululahingut» uudistamas Soome telekanali YLE produtsent Sakari Heiskanen ja produktsioonifirma VabDerMadia tegevjuht Minna von Reiche. Nimelt plaanivad soomlased sama formaadi käimalükkamist. Põhjanaabrite esindajate sõnul oli üllatav siinse saate tõeliselt positiivne õhkkond.

«Isegi kui keele tõttu sõnadest aru ei saa, on emotsioon tugev ja positiivne,» ütleb Minna von Reiche. Üllatuse valmistas ka oodatust väiksem stuudio. «See paistab ekraanilt palju suurem, kui tegelikult on,» imestas Heiskanen. «See annab kindlust, et saame ka ise peaaegu sama suurt stuudiot kasutada.»

Kui soomlased tõepoolest «Laululahinguga» alustavad, võib juhtuda, et varsti saab kahe naaberriigi vahelisi lahinguid korraldada.

Võistlejad

Nuku- ja noorsooteatri segakoor
•    Liikmeid 25 + nukud
•    Dirigent Kaire Vilgats
•    Repertuaar: värvikirev ja mitmekesine.

Naiskoor Emajõe Laulikud
•    Liikmeid 50
•    Dirigent Vilve Maide
•    Repertuaar: nii eesti kui välisautorite teoseid rahvaluule seadetest ooperimuusikani, kirikulauludest levimuusika töötlusteni, naiskooride ja laulupidude varasalve kuuluvast rääkimata.

Kadrina kirikukoor
•    Liikmeid 21
•    Dirigent Anne Peäske
•    Repertuaar: vaimulik muusika, Eesti koorimuusika, reipad vennastekoguduse laulud, teiste rahvaste laulud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles