Nooruse maja võõrustab käsitööhuvilisi

Karin Klaus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Juhendaja Reti Üpraus aitab pärlipaela värve sobitada Siiri Lehtmetsal Siimustist ja Ülle Varesel Jõõprest.
Juhendaja Reti Üpraus aitab pärlipaela värve sobitada Siiri Lehtmetsal Siimustist ja Ülle Varesel Jõõprest. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu rahvaülikoolis on sel nädalal traditsioonilised käsitöö- ja kunstiõpetuse suvekursused.

Juba aastaid kogunevad juulikuus Nooruse majja käsitööhuvilised kogu Eestist, et täiendada oma kunsti- ja käsitööalaseid teadmisi ning oskusi, luua uusi kontakte, vahetada kogemusi ja koos meeldivalt aega veeta.

Kursuste sihtgrupp on käsitöö- ja kunstiõpetuse õpetajad, huviringide juhendajad ning lihtsalt loominguliste huvidega inimesed.

Seekordse suvekursuse jooksul on õpihimulised naised modelleerinud savist akti, tegelnud kalligraafia, portselanimaali ja lapitööga ning õmmelnud keskaegses stiilis kleidi. Kolmapäeval jagas Eeva Talts pitsinippe ja Reti Üprausi juhendamisel valmistati indiaanistiilis pärlitööd.

"Meid ühendab käsitööhuvi, saame üksteise tegemistest inspiratsiooni ja uusi ideid," rääkis pärlitest käepaela kokku lükkides Jõõpre põhikooli õpetaja Ülle Vares. "Käsitöö ju areneb kogu aeg, tulevad uued materjalid ja tehnikad ning pidevalt on midagi uut õppida."

Pitsimustreid uurivad kursuslased seletavad läbisegi, et nende jaoks on suvine Pärnu ja võimalus tegelda käsitööga suurepärane puhkus.

"Kõik need nipid, mida siin õpime, anname edasi oma õpilastele," rääkis Avinurme keskkooli käsitööõpetaja Aili Rohtla, kes Pärnus käsitöökursustel käinud juba 1974. aastast ehk kunagise kodumajanduskooli ajast peale.

Eile käisid kursuslased ekskursioonil Pootsi vaibakojas ja külas taimetargal Mercedes Merimaal, täna tutvutakse pakutrüki ja nn valevitraažiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles