Kimi Räikkönen: Saksamaa on minu jaoks neetud paik

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimi Räikkönen Nürburgringil
Kimi Räikkönen Nürburgringil Foto: AFP / Scanpix

Möödunud nädala pühapäeval Saksamaal Nürburgringil toimunud vormel-1 etapil oli Ferrari soomlasest piloot Kimi Räikkönen sunnitud katkestama.

Räikkönen on veendunud, et Saksamaa on tema jaoks neetud paik, kirjutab mtv3.fi.

«Olen Saksamaal nagu ära neetud. Toimus sama vana asi. Olen nii Hockenheimis kui ka Nürburgringil jõudnud finišisse vaid paaril korral. Seal saamata jäänud punktid oleks võinud mõjutada MM-sarja lõpptulemust,» selgitas soomlane.

Selle kommentaariga viitas piloot 2003. ja 2005. aastal toimunule. 2003. aastal pidi Räikkönen katkestama, kui oli juhtopositsioonil ja lõpuks kaotas maailmameistri tiitli Michael Schumacherile kahe punktiga.

Neli aastat tagasi Fernando Alonsoga meistritiitli eest võidelnud Räikkönen katkestas esikohal olles mõlemad Saksamaal peetud võistlused.

Räikkönen on Saksamaal sõitnud ühtekokku 15 osavõistlust, millest üheksa on ta katkestanud. Etapivõiduni ei ole Räikkönen seni Saksamaal jõudnud.

F-1 järgmine etapp toimub Ungaris, mis on Räikköneni sõnul tema jaoks soodne sõidupaik. Nimelt võitis ta Hungaroringi GP 2005. aastal.

«Ungaris sõitmine oleks nagu mõnel kodusel teel sõitmine. Mu auto peaks Hungaroringi aeglastes kurvides üsna hästi töötama ja ka ilm peaks olema parem, kui Saksamaal möödunud nädalalõpul. Teen kõik, et võitjaks tulla,» lisas piloot.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles