Uue ajakirja Anne&Stiil juht loobub puhkusest

Priit Pullerits
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anne&Stiili peatoimetaja Merle Liivak rabab lugejate nimel.
Anne&Stiili peatoimetaja Merle Liivak rabab lugejate nimel. Foto: Liis Treimann


Merle Liivak, varasem Cosmopolitani peatoimetaja, pole loobunud ainult suvepuhkusest, vaid on ära öelnud koguni paljudest puhkepäevadest, et Annet ja Stiili ühendav uus ajakiri Anne&Stiil sügisest sootuks tuumakam oleks.



Anne&Stiili peatoimetaja Liivak (30) tunnistas, et puhkamine segaks kõigi jõuvarude mobiliseerimist selle nimel, et tuua septembris välja ajakiri Anne&Stiil, mis vastaks eesti naiste muutunud ootustele ja vajadustele.



Tema sõnul ei ole siinsed naised oma tahtmistes ja soovides enam nii egoistlikud nagu mõned aastad tagasi, vaid on kasvanud märgatavamalt vastutustundlikumaks ja hoolivamaks nii teiste inimeste, keskkonna kui ka ühiskonna suhtes.



Ent kahe siiamaani eraldi ilmuva ajakirja ühendamine ei tähenda, et sellest kaoks ära kummagi tugevad küljed. Anne&Stiilis lubas Liivak pakkuda suhtelugusid, mis on läbi aegade olnud Anne trump, ning Stiilile iseloomulikku heal tasemel kultuuri-, moe- ja iluosa.



Ühendväljaande nimeotsingud kestsid umbes kuu, mille jooksul vaagis Ajakirjade Kirjastus igasuguseid variante, alates eesti naiste nimedest ja lõpetades koondnimega Stiil&Anne. Naljatamisi käis läbi ka variant Stiilne Anne.



Lõpuks langes valik siiski Anne&Stiili kasuks, sest A kui tähestiku alguse täht sobib alustuseks paremini ning lõppeks on Anne esimese koha ühendnimes ära teeninud oma suurema trükiarvuga.



Kui iseseisvana tähistas nimi Anne naisenime, siis ühendnimes hakkab see kandma ande kui võimekuse ja loovuse tähendust.



Uue väljaande loojad on saanud valmis ajakirja logo, kus nimi Stiil on muutunud Liivaku hinnangul varasemaga võrreldes pisut peenutsevamaks. Ühtlasi käib ajakirja töötajate valimine. Tegevtoimetajana hakkab tööle Koidu Raudvere, kes on varem olnud Trendi peatoimetaja.



Peakujundajaks saab senine Playboy peakujundaja Ahto Meri ning kujundajaks Stiilis töötav Elis Svistunova. Pilte hakkab tegema fotograaf Hele-Mai Alamaa, kellelt Liivak ootab mängulist ja loomingulist lähenemist.



Niipea kui lähiajal saavad otsustatud ka uue ajakirja rubriigid, asub Liivak otsima nende täitjaid ja tellima kaastöid. Üks toimetajaist, kelle panusele ta loodab, on aasta lõpuni lapsepuhkusel viibiv Stiili toimetaja Maria Ulfsak-Šeripova.



Suvepuhkusest ja isegi vabadest nädalalõppudest loobuv Liivak loodab hinge tõmmata sügisel, kui on uue ajakirja käima saanud. Praegu rahmeldab ta enda sõnul märtsis kahe ja poole nädala pikkuselt India-reisilt saadud energia varal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles