Uus plaat: ujudes unes ja ilmsi

, muusikakriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Great Lake Swimmers
Lost Channels (Nettwerk)
Great Lake Swimmers Lost Channels (Nettwerk) Foto: Pm

Great Lake Swimmers


Lost Channels (Nettwerk)

Mind juhatas selle Kanada bändi juurde ühelt kogumikult kõrva jäänud «Song For The Angels» 2005. aasta plaadilt «Bodies And Minds». Ehkki laulja Tony Dekkeri sõnadest polnud dekadentlikult hägusa produktsiooni tõttu suurt aru saada, lummasid tema hääle värving ja muusika resigneerunud atmosfäär kohe. Millegipärast meenus kuskil nähtud pilt sügiseses aias istuvast vanast sandaalide, helmeste ja peapaelaga hipist, kes pärast 69ndat Woodstockist ei lahkunudki...



«Lost Channels» on helikujunduselt selgepiirilisem, sõlmides kokku kõlad neofolgist, alternatiivsest kantrist ja varase REMi maiguga «mandoliinipopist». Mulle meeldib selle pretensioonitu, valdavalt vaikelulise plaadi juures peaaegu kõik, isegi napp kestus (39 minutit), mis toob meelde vana hea LP-ajastu, mil poolest tunnist läbimõeldud muusikast oli enam kui küll.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles