Marko Matvere õpib jaapani keelt

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Matvere
Marko Matvere Foto: Scanpix/ Presshouse

21. juulil esietenduvas suvekomöödias «Augustikuu teemaja» peaosa mängiv Marko Matvere on juba pikemat aega rolli tarvis jaapani keelt õppinud. Matvere kehastab etenduses Jaapani väikese mägiküla elanikku Sakinit.


Peaosalise Marko Matvere sõnul peaks eestlastele etendus väga südamesse minema: «Okinawa saarerahva elu Ameerika Mereväe okupatsiooni ajal meenutab vägagi meie väikese rahva pingutusi ja vingerdamist Nõukogude okupatsiooni all.»

Matvere ütleb, et roll on tema jaoks eriline, kuna häid komöödiaid on vähe ning ta pole ammu selles žanris kaasa teinud.

Lugu ise jutustab Teisest Maailmasõjast, kus ameeriklase hakkavad võitja õigusega ühes väikeses Jaapani külas demokraatiat ja läänelikku maailmavaadet juurutama. «Augustikuu teemaja» on kirjutanud üks maailma enimmängitud komöödiakirjanikke, ameeriklane John Patrick. Lavastaja Roman Baskin tõstab esile tema elutervet rõõmu ja soojust ning kummalist ja omanäolist huumorimeelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles