Tartu hansapäevadel jagub tegevust Eesti Rahva Muuseumis

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Postimuuseumi kogude kuraator Ilmar Ermus on varemgi hansapäevadel paberit valmistanud.
Postimuuseumi kogude kuraator Ilmar Ermus on varemgi hansapäevadel paberit valmistanud. Foto: Sille Annuk / Postimees

Eesti Rahva Muuseum kutsub 17.-19. juulil Tartu hansapäevade raames osalema muuseumi töötubades, ekskursioonidel ja näitustel, tegevust jagub nii ERMi postimuuseumis, näitusemajas kui Raadil.



ERMi postimuuseum on töö- ja õpitoana muuseumi ette (Rüütli 15) kolmeks päevaks üles seadnud telgi, kuhu oodatakse külastajaid meisterdama paberit ja muuseumisse nii hanesule kui tavalise sulepeaga kirjutama. Avatud on kõik näitused, teavitas ERMi kommunikatsioonijuht Liisi Toom.



ERMi näitusemajas toimub reedel ekskursioon, kus saab näha nii püsiekspositsioone (rahvarõivastes portselannukud, "Eesti. Maa, rahvas, kultuur"), aga ka ajutisi näitusi. Näitusel "Rahva muuseum. ERM100" saavad huvilised vanal trükimasinal trükkida ja täpselt järele vaadata, millises kihelkonnas nad elavad. "AUASI" näitusel saab enda seljas katsetada, kui raske on ühe koguja seljakott, mis talletas eestlaste pärimusi, ning osa võtta auhinnamängust. Augusti lõpuni loositakse välja muuseumimeeneid.



Raadi mõisapargis saab linnarahvas laupäeval ja pühapäeval osaleda ekskursioonil, kus giid räägib Raadi ajaloost ja tutvustab näitusi, kus muuhulgas võib näha pilte tulevasest ERMi majast ja inimestest Eestimaal.



Tänavuste hansapäevade hüüdlause on: "Tarkus on enam kui rikkus", millega kutsutakse kõiki kodanikke ja külalisi laada- ja peomelu kõrval  töö- ja õpitubadesse oma loomingulisust rakendama ning Tartu oleviku ja tuleviku üle kaasa mõtlema. ERM aitab kaasa vanaaja traditsioonide tutvustamisele, tuues esinevanemate tavad tänapäeva.



Kava


17. juulil 14-16 ekskursioon ERMi näitusemajas (J. Kuperjanovi 9, Tartu).



17.-19. juulil 11-18 skriptoorium (hanesule ja tavalise sulepeaga kirjutamine). (ERMi postimuuseumis, Rüütli 15, Tartu).



17. juulil 18-23; 18. juulil 10-20 ja 19. juulil 10-17 paberitegemise telk (postimuuseumi ees, Rüütli 15, Tartu).



18.-19. juulil kl 14 ekskursioon Raadi mõisapargis (Narva mnt 177, Tartu).



Postimuuseumi sissepääs on tasuta, kaasa arvatud näitusemaja reedeti.



Vaata lisaks näitusi: http://www.erm.ee/naitused


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles