Hiiumaa ootab folgilisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pühapäeval kuuleb Guido Kangurit musitseerimas koos Eike Vellendi ja Astrid Böninguga.
Pühapäeval kuuleb Guido Kangurit musitseerimas koos Eike Vellendi ja Astrid Böninguga. Foto: Helin Loik / Autoleht

Neljapäeval algab Hiiumaal omanäoline pärimusmuusika festival Hiiu Folk. Rahvuslikud rütmid kõlavad saare kauni looduse keskel tänavu juba viiendat suve. Peakorraldaja Astrid Böningu sõnul on festivalile oodatud inimesed, kes oskavad väärtustada pärimusmuusikat kui üht olulist eesti kultuuri osa.




«Oleme iga aastaga natuke kasvanud ja usun, et kasvame veelgi, aga kindlasti pole eesmärk tuua kohale suuri masse või pakkuda midagi igale maitsele. Lihtsalt ootame rohkem inimesi, kes huvituksid pärimusmuusikast,» tutvustab Böning festivali nišši. Ürituse tähtsaimad päevad, reede ja laupäev, mööduvad Kassari kiigeplatsil. Reedene autorilaulude päev toob kuulaja ette Tõnis Mägi, Henry Laksi, Tuuli Tauli, Jaan Söödi, Teet Vellingu, Priit Pedajase, Hendrik Relve, Anne Adamsi ja festivali iga-aastase külalise Jaak Johansoni.



«Hiiu Folk on minu meelest just üks neid sündmusi, mis meenutab mulle justkui mõne kauni õiega taime mugulat – see on justkui natuke mullaalune ja salajane. Nojah, sest asjadel, mis pikalt päikese käes on, kipub olema komme pleekida,» tõdeb Johanson.



Ansamblite päeval, laupäeval esinevad Gruusia meeskvintett Tbilisi, Viljandi Kultuuriakadeemia kursuseansamblina tuntud Vägilased ja ansambel Justament. Pühapäeval toimuvad kontserdid Hiiumaa kirikutes ja kabelites. Üles astuvad bluegrass-gospelmuusikat viljelev Robirohi, Krüüsel, Taavo Remmel pereansambliga ning näitleja Guido Kangur koos Eike Vellendi ja Astrid Böninguga.



Hiiu Folgile tasub kaasa võtta ka lapsed, sest nende jaoks on avatud Lastepesa ning alkoholi festivalil ei müüda.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles