"Hiiu folgil" laulab Tbilisi

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tbilisi.
Tbilisi. Foto: http://www.hiiufolk.ee

Hiiumaal 16.-19. juulini toimuva pärimusmuusikafestivali „Hiiu folk" kaugeim esineja tuleb 2400 kilomeetri kauguselt Kaukaasiast: Gruusia meeskvintett Tbilisi.

Ent enne veel, kui tulised lõunamaalased jaheda mere taha sõidavad, hõiskavad nad hääle lahti mandril: Tbilisi kontsert algab reedel, 17. juulil kell 17.30 Tallinnas Katariina kirikus.

Hiiumaal laseb Thbilisi oma lauludel kõlada laupäeval, 18. juulil kell 19 Kassari kiigeplatsil.

Gruusia kultuuri saadikuks nimetatud ja Eesti publiku armastatud ansambel Tbilisi tuli kokku 1980. aastal. Kuigi enamik kvinteti liikmeist on ansambli nime vääriliselt pärit Tbilisist, on seal mehi mujaltki Gruusiast.

Sellest johtuvalt on enam kui neli tuhat kontserti andnud Tbilisi repertuaaris laule kõikjalt Gruusiast, kindel koht eeskavas on Gruusia õigeusu koraalidel.

„Olles ise neid kuulnud, nõustun nendega, kes Tbilisi muusikat armastavad, et ansambli esinemised on alati väga nauditavad ja humoorikad," on ütelnud Astrid Böning, „Hiiu folgi" peakorraldaja.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles