Ellingus ripub maailmameistri paat

Marko Suurmägi
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maailmameister Jüri Jaansoni paat (ülalt teine) pole küll enam sõidukõlblik, kuid ajaloolist huvi võiks see pakkuda küll.
Maailmameister Jüri Jaansoni paat (ülalt teine) pole küll enam sõidukõlblik, kuid ajaloolist huvi võiks see pakkuda küll. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi uues sõudeellingus ripub paadiriiulil veesõiduk, mis oli maailmameistri ning olümpiamängude hõbedamehe Jüri Jaansoni esimesene võistluspaat.


Ligi 30 aastat vana paadiga enam järvele minna ei saa ning seda pole võimalik ka korda teha. Paati hoitakse kui reliikviat ning sõudmistreener Ruth Vaari arvates võiks selle sõiduvahendi tulevikus üle värvida ja spordimuuseumile anda.

Jüri Jaanson alustas oma sportlasteed koolipoisina Viljandist. Enne veele jõudmist proovis ta spordikoolis ka mõnd teist ala, kuid sõudmine hakkas talle kohe meeldima. Hiljem kolis Jaanson Pärnusse, et seal valitud alaga tõsisemalt tegelda.

Sõudeellingu kümnete paatide seas on praegu ka uhke kaheksapaat, millega noored mehed 23-aastaste maailmameistrivõistlusteks treenivad. Vaari sõnul maksab selline paat 980 000 krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles