Major Lazer “Gunz Dont Kill People, Lazers Do”

Risto Kozer
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Major Lazer “Gunz Dont Kill People, Lazers Do”.
Major Lazer “Gunz Dont Kill People, Lazers Do”. Foto: Plaadi esikaas

Major Lazer oli väidetavalt Jamaica eriüksuslane, kes kaotas oma käe 1984. aasta salajases Zombie Wari nimelises sõjas, kus USA sõjavägi ta päästis ja tema jäseme asemele eksperimentaalse laseri paigaldas ja majorit kui salarelva ründeoperatsioonides kasutas.


Sellest ajaloolisest legendist mõjutatuna sünteesisid mehed väärika artistinime. Plaadil kohtuvad kaks erinevat muusikakultuuri, mis tänu Diplo ja Switchi vilunud käele imehästi kokku on sulatatud.

Olgu sämpel loomuliku ja igapäevasena tunduv klaaside purunemine, hobuse hirnumine või mobiili vibrahelin, kõlab saund moodsas produktsioonis ikka kuradi mõnusalt.

Nagu dancehall'is ikka, pole ka siin bassi ja madalate stuudiohelidega koonerdatud. Pigem on kõlari ees sisse mängitud basskitarrile juurde monteeritud veel kurikuulus Roland-808 trummimasin, mis võib andunud dancehall'i ja fidget'i sõpradel külmajudinad ihule tuua.

Arvestades asjaoluga, et kaasa teeb palju artiste (Turbulence, Jah Dan, Amanda Blank jne) ja seda on maksimaalselt tjuunitud, sealhulgas ka autotune'iga, on tulemus parental-advisorlikult fucked up digital dancehall, millega tasub kindlasti sina peale saada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles