Mälumäng

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

1. Millega on Eesti ajalukku läinud koolipoiss Kaarel Uusma, leitnant Oskar Siiak ja kaugsõidukapten Karl Kriisk?


2. 50 aastat abielus olnud tähistavad kuldpulmi, 60 aasta kooselu järel on teemantpulmad, 75 aastat annavad välja juba briljantpulmade mõõdu. Tänapäeval on suur asi juba aastagi koos elada. Mis pulmi tähistavad ühe aasta koos elanud?



3. Jaakko Iloniemi on tuntud ühiskonnategelane, mitme raamatu autor. President on talle omistanud ministri autiitli. Jussi-Pekka Alanen on vandekohtunik, olnud Helsingi abilinnapea, pikka aega Soome Omavalitsuste Liidu juht. Professor Pirkko Koskinen on juuradoktor, kauaaegne aseõiguskantsler. Kolmekesi moodustavad nad «troika», kellel on suur otsustamisõigus Soome Vabariigis. Mida nad otsustavad?



4. Millises Brasiilia linnas asub kuulus Interlagose ringrada?



5. Missuguste toodete poolest on kuulus Šveitsi firma Victorinox?



Vastused: 1. Heiskasid 12. detsembril 1918 esimest korda sinimustvalge lipu riigilipuna Pika Hermanni torni. 2. Vattpulmad (ka sitspulmad). 3. Soome parlamendiliikmete töötasu suuruse. 4. São Paulos, täpsemalt selle eeslinnas Parelheiroses. 5. Nugade. Tuntud eriti armeenugade tootjana, aga ka Euroopa suurima kööginugade valmistajana.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles