Orangutan kasutas kala püüdmisel abivahendit

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orangutan. Fotol olev loom pole juhtumiga seotud
Orangutan. Fotol olev loom pole juhtumiga seotud Foto: AP / Scanpix

Borneos Kaja saarel asuva primaatide kaitseala töötajad märkasid, et orangutan kasutas Gohongi jõel kala püüdmisel teravaotsalist oksa abivahendina.

Teadlaste kinnitusel on see esimene kord, mil nad nägid orangutani toidu hankimisel abivahendit kasutamas, kirjutab Daily Mail.

Kaja saare kaitsealal elavad loomaaedadest, eraomanikelt ja isegi lihunike käest päästetud orangutanid.

«Indoneesia ühest paljudest murretest tähendab «orang hutan» metsmeest. Need inimahvilised on ülimalt õppimisvõimelised ning suudavad väga hästi inimtegevust jäljendada,» laususid uurijad.

Ka kohalikud elanikud on tähendanud orangutanide puhul inimtegevuse jäljendamist.

Kuigi inimahvil käis odasarnase püügiriista kasutamine siiski üle jõu, sai ta kala hiljem ikkagi kätte, kuna see oli kohalike elanike kalavõrkudesse kinni jäänud.

Orangutanid (Pongo pygmaeus) on Indoneesias Kalimantani ja Sumatra ürgmetsades elav ruuge karvastikuga inimahvid. Isase pikkus on 1,5 – 1,8 meetrit, käte siruulatus kuni 2,25 meetrit. Elab puude otsas, maapinnale tuleb harva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles